Μια ημέρα έχει συμπληρωθεί από το τραγικό ναυτικό δυστύχημα στο Αιγαίο με τον θανάσιμο τραυματισμό της Γαλλίδας αθλήτριας της ιστιοπλοΐας Anna Konontchouk, που αγωνίζονταν με το σκάφος Heaven υπό Ισπανική σημαία, στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες Aegean 600.

Την ώρα του δυστυχήματος επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες με ανέμους 50 – 60 κόμβων. Ο Aegean 600 είναι από τους πολυπληθέστερους αγώνες σε συμμετοχή σκαφών με ξένη σημαία των παρόμοιων διεθνών αγώνων. Και εδώ η παρέμβαση του λιμενικού υπήρξε υποδειγματική.

Ο λόγος γίνεται ειδικότερα για τον Αγρινιώτη αξιωματικό του Λιμενικού σώματος Βασίλη Κοντό που συντόνισε την όλη επιχείρηση διάσωσης των υπολοίπων μελών του πληρώματος του εν λόγω σκάφους από την πλευρά της Λιμενικής αρχής Κάσου αλλά και την διακομιδή της σωρού της άτυχης αθλήτριας στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ρόδου.

Είναι κάποιες ιστορίες σαν κι αυτή που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες γροθιά στο στομάχι που αξίζει όμως να ακουστούν όταν ειδικά πρωταγωνιστούν λιμενικοί εν προκειμένω που με απαράμιλλο ζήλο , επαγγελματισμό αλλά και αίσθημα ευθύνης προς την ανθρώπινη ζωή δίνουν αγώνα για να σωθούν άνθρωποι εν μέσω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σχεδόν καθημερινά στην περιοχή. Ο Αγρινιώτης Υπολιμενάρχης Κάσου Βασίλης Κοντός συντόνισε την όλη επιχείρηση εκ μέρους της λιμενικής αρχής Κάσου , δίνοντας με αυτόν το τρόπο τον καλύτερό του εαυτό τιμώντας επάξια το Λιμενικό σώμα.

Στο μεταξύ, οι διοργανωτές του Aegean 600, μέσω του προέδρου τους, Γιάννη Μαραγκουδάκη, τόνισαν πως βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή τόσο με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (θάλαμος επιχειρήσεων) του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και με το Λιμεναρχείο Κάσου, το οποίο σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές διενεργεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.