Σοβαρά στοιχεία που ίσως δρομολογήσουν νέες εξελίξεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που έρχεται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο 54χρονος τοπογράφος είχε αλλάξει κατοικία στο Χαλάνδρι που διέμενε με την οικογένεια του προ μερικών ετών λόγω των απειλών και της επίθεσης που είχε δεχθεί τότε.

Επίσης σύμφωνα με το διαβιβαστικό, στη διάρκεια της έρευνας της ΕΛΑΣ υπήρξαν τουλάχιστον τρείς καταθέσεις συνεργατών και ατόμων από το περιβάλλον του 54χρονου ότι δεχόταν απειλές από επιχειρηματία της Μυκόνου (σ.σ.: τον οποίο κατονόμασαν) ενώ ορισμένοι ανέφεραν ότι αυτός είναι πιθανόν και ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του.

Η σύντροφος του 44χρονου ποινικού που συνελήφθη ως δράστης της ανθρωποκτονίας, ανέφερε ότι εκείνη και ο φίλος της είχαν συναντηθεί δύο φορές τους τελευταίους μήνες στην Μύκονο με τον ίδιο επιχειρηματία.

Ωστόσο η πλευρά του επιχειρηματία και του κατηγορούμενου αναμένεται να διατυπώσουν τον ισχυρισμό ότι οι συναντήσεις τους αφορούσαν την ενδεχόμενη ανέγερση ακτινοδιαγνωστικού κέντρου στην Μύκονο, μετά από ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει συγγενής της συντρόφου του 44χρονου.

Αυτές είναι ορισμένες από τις αναφορές που περιέχονται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛΑΣ για την ανθρωποκτονία στο Ψυχικό την προηγούμενη Τρίτη.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο περιγράφονται τα δεδομένα από αναζητήσεις καμερών που οδήγησαν στην σύλληψη του 44χρονου ενώ αναφέρεται ότι από την άρση απορρήτου, σε ένα κινητό αλλά κι ένα ρολόι του θύματος, όπως κι από έναν αριθμό κινητού που χρησιμοποίησε ο δράστης, δεν ανακαλύφθηκαν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Επιπλέον σημειώνεται ότι τα ρούχα που βρέθηκαν είναι ένα μπουφάν αλλά κι ένα αθλητικό σορτς γκρίζου χρώματος που μοιάζουν με αυτά που χρησιμοποιούσε ο δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου.

Επιπλέον η σύντροφος του 44χρονου έχει καταθέσει ότι τις ημέρες που σχεδιαζόταν ή διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια, είχε φύγει νωρίς από το σπίτι που διέμεναν.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς μέσω του δικηγόρου του Νικόλαου Αλετρά αρνείται τις κατηγορίες και κάθε εμπλοκή με την δολοφονία στο Ψυχικό.