Δολοφονία Καραϊβάζ: Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη – Στο επίκεντρο τα κινητά των δύο εκτελεστών

Με την κατάθεση μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:30.

Η δικάσιμος ξεκίνησε με την κατάθεση του 14ου, από τους 36 μάρτυρες, ενώ παρούσα είναι και η σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ.

Οι φερόμενοι ως εκτελεστές, δυο αδέλφια 41 και 49 ετών, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Από τις μαρτυρίες μέχρι στιγμής, η πιο σημαντική ήταν αυτή του ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Πανόρμου, από το οποίο οι κατηγορούμενοι φέρονται να αγόρασαν τα δυο κινητά. Επειδή όμως ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει απόδειξη, πάνω στην οποία θα υπήρχε η ακριβής ώρα της συναλλαγής, και χάθηκε πολύτιμο υλικό από τις κάμερες ασφάλειας του καταστήματος, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Ο συγκεκριμένος μάλιστα ιδιοκτήτης, προέκυψε ότι είχε επικοινωνία και με άλλα δυο πρόσωπα του οργανωμένου εγκλήματος, τα οποία διερευνάται αν είχαν σχέση με τους κατηγορούμενους. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αντάλλασσε μηνύματα με τους κακοποιούς με αίτημα ο ένας από τους δύο να τον… ξεματιάσει.

Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε αν γνωρίζει τους κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ απάντησε αρνητικά.

Ένας εκ των συνηγόρων της χήρας του δημοσιογράφου, ο Αντώνης Ξυλουργίδης ανέφερε σε δηλώσεις του πως «ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, όλα να βγουν στο φως. Όχι να τελειώσει μία δίκη και έπειτα να αναδειχθούν αν υπάρχουν τα διερευνώμενα ποσά. Περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει η προκαταρκτική. Εμείς έχουμε καταθέσει υπόμνημα και όσο η υπόθεση ήταν σε εξέλιξη στην κυρία ανακρίτρια, και έπειτα. Από εκεί και πέρα, το δικαστήριο είναι αυτό που θα καταλήξει ποια λάθη έγιναν, αν έγιναν».