Συνεχίζεται το κύμα ζέστης, με υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα, που θα ξεπεράσουν τους 40 °C σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, χθες, σε αρκετές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να ανέλθει στα ίδια επίπεδα και σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στις Κυκλάδες, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν 4-5 μποφόρ. Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 39-41 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα, στην Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία κοντά στους 40, ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31-34 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να ανέρχεται στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης θα έχουμε μια ζεστή μέρα με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Γιαννόπουλος: Η θερμοκρασία αυτές τις μέρες είναι 6-8 °C πάνω από τη μέση τιμή για τον Ιούλιο

Οι βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο θα «δροσίζουν» τα νησιά καθώς θα πνέουν από την Τήνο και ανατολικότερα χωρίς να επηρεάζουν την Αττική, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στο Λεκανοπέδιο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Το μελτέμι θα «επισκεφθεί» το Λεκανοπέδιο από τη Δευτέρα και έπειτα. Στην δυτική Ελλάδα δεν θα φυσάει σχεδόν καθόλου, άρα η θερμοκρασία θα επιμείνει σε υψηλά επίπεδα στους 40-41 βαθμούς, ακόμη και στους 42 °C την Κυριακή και την Δευτέρα.

Στην Αττική είναι πιθανό, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο υδράργυρος να αγγίξει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα μέχρι και τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας. Ο υδράργυρος αυτές τις μέρες θα είναι 6-8 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές για την εποχή. Τέλος, το κύμα καύσωνα θα διατηρηθεί για περίπου δυο εβδομάδες, μέχρι τις 24-25 Ιουλίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: