Ακόμη μία απογοήτευση για τoυς φίλους της Βραζιλίας αποτέλεσε ο αποκλεισμός της «σελεσάο» από τα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, μετά την ήττα στα πέναλτι από την Ουρουγουάη του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Η συνολική εικόνα της Βραζιλίας στην διοργάνωση, προβλημάτισε έντονα και απέδειξε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα στις τάξεις της εθνικής ομάδας. Ο 62χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντοριβάλ Τζούνιορ, δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Βραζιλιάνους διεθνείς στην επιτυχία και όπως είναι λογικό, το μέλλον του στην άκρη του πάγκου της «σελεσάο», θεωρείται επισφαλές από αρκετούς.

Ωστόσο, μιλώντας στο ESPN Βραζιλίας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες, διαβεβαίωσε ότι ο Ντοριβάλ Τζούνιορ θα είναι στον πάγκο της Βραζιλίας μέχρι το 2026: «Σε δύο μήνες θα έχουμε προκριματικά και το σχέδιο είναι να συνεχίσουμε με τον Ντοριβάλ Τζούνιορ. Και ο στόχος είναι τα προκριματικά, καθώς έχουμε αγώνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, υπάρχουν έξι ματς. Αυτός είναι ο κύκλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτός με το επιτελείο του, γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει γίνει.

Ο Ντοριβάλ γνωρίζει τι δεν πήγε καλά, και εκεί χτίζουμε μια ανταγωνιστική εθνική ομάδα, που θα νικά. Αυτό είναι το έργο, γιατί κάθε φορά που κάνουμε αλλαγές, αρχίζει μια νέα δουλειά και είναι πάντα πιο δύσκολη. Οπότε νομίζω ότι ήταν μια αρχή που του επέτρεψε να κάνει τις εκτιμήσεις του και είμαι σίγουρος ότι θα βρει το σωστό timing».