Το δίδυμο των κακοποιών, η δράση του οποίου είχε καταγραφεί από τις κάμερες καταστημάτων και επιχειρήσεων, είχε «αδυναμία» στην περιοχή του Ωρωπού. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας είχαν ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους,  παρά το γεγονός ότι κάλυπταν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος τους. Το πρωί της περασμένης Κυριακής όμως τα… ψέματα τελείωσαν όταν εντόπισαν έναν από τους δυο στην περιοχή των Αχαρνών και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ του πέρασαν χειροπέδες.

Το «δίδυμο» έσπαγε με σφυρί τις τζαμαρίες των καταστημάτων, αδιαφορώντας για τους συναγερμούς που χτυπούσαν, και έμπαιναν στο εσωτερικό. Κατευθύνονταν προς τις ταμειακές μηχανές από τις οποίες άρπαζαν όσα χρήματα έβρισκαν και εξαφανίζονταν. Ο συνεργός του εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου και με την λεία στα χέρια εξαφανίζονταν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα ενώ η εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ερευνάται».

Στην κατοχή του συλληφθέντα εντοπίστηκαν ρούχα που είχε χρησιμοποιήσει κατά τη διάπραξη των κλοπών, το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, φυσίγγια και 3 κινητά τηλέφωνα. Ο 45χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.