Την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους αγρότες με στόχο την πλήρη ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στο Ρ/Φ «Παραπολιτικά 90,1» και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με την Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη.

  Infotainment
Μήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:00
Infotainment
Λιπαντικά αυτοκινήτων: Πρέπει να τα αλλάζουμε το καλοκαίρι;
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 20:00
Infotainment
7 χρυσά κοσμήματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κοσμηματοθήκη
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 17:15
Διαβάστε Ακόμα
seleo Θέμα
Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο κέντρο – ΙX συγκρούστηκε με μηχανή -Ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ)
Β.Γ. – Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024, 19:01

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, τόνισε ο κ. Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας προτεραιότητα στο ΥΠΑΤΤ κατά τις επισκέψεις του στα υπουργεία μετά τον ανασχηματισμό, έστειλε και το ανάλογο μήνυμα, ενώ έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

«Ήταν σαφής η δική του οδηγία: Να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τον αγροτικό παραγωγικό κόσμο, να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους που πραγματικά μοχθούν, προσπαθούν, παράγουν. Να τους δώσουμε την αίσθηση ότι κοντά τους στέκεται μια πολιτεία, η οποία και τους σκέφτεται και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα».

Χορηγός Επικοινωνίας

Το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάκτηση της σχέσης εμπιστοσύνης με τον αγροτικό κόσμο, σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών έχει αναγνωσθεί και γίνονται οι διορθωτικές κινήσεις. Άλλωστε, τόνισε, οι αγρότες έχουν πεισθεί ότι υπάρχει κυβέρνηση που βρίσκεται στο πλευρό τους και όταν προκύπτει κάποιο ζήτημα γίνεται παρέμβαση.

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις από θεομηνίες, είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στους αγρότες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές ήταν άνευ προηγουμένου και ανακοίνωσε ότι αύριο συγκαλείται το ΔΣ του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποφασίσει για την εξόφληση των αποζημιώσεων από τον Daniel, προσθέτοντας ότι θα είναι δίκαιες και σωστές, προσαρμοσμένες στην αξία του προϊόντος.

«Αύριο θα γίνει διοικητικό συμβούλιο που θα οριστικοποιηθεί και το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν λόγω του Daniel. Και αμέσως μετά θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων. Εκτιμώ όμως ότι υπάρχει μια «θετική» διόρθωση σε μια προσπάθεια να είναι δίκαιες οι αποζημιώσεις που θα πάρουν οι αγρότες της περιοχής. Εννοώ ότι θα πάρουν αποζημιώσεις σε αυτό το ύψος που πραγματικά θα τους δίνει τη δυνατότητα να αισθανθούν ότι η ελληνική πολιτεία είναι δίπλα τους. Ότι καταβάλλονται αποζημιώσεις με βάση την αξία του προϊόντος, με βάση το ασφαλιστικό ύψος του ΕΛΓΑ».

Αναγνώρισε ότι σαφώς δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η καταστροφή, αλλά η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει σταθεί δίπλα στους αγρότες.
«Η προσπάθεια που έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έφεραν οι φυσικές καταστροφές και κυρίως ο Daniel ήταν μια προσπάθεια άνευ προηγουμένου. Και το λέω γιατί τουλάχιστον για όσους ξέρουν και μπορούν να καταγράψουν, αφενός μεν έγινε μια «άμεση επιχείρηση» ώστε να ενισχυθεί ο αγροτικός και ο παραγωγικός κόσμος της Θεσσαλίας, αλλά αφετέρου και να δοθούν και τεράστια ποσά τα οποία ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ήδη έχουν πάει στους πραγματικούς δικαιούχους».

Για το αγροτικό πετρέλαιο είπε ότι ήδη προχωρεί η διαδικασία για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισεμού για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες που το δικαιούνται».