Η BMW Motorrad παρουσίασε την έκδοση Adventure της καινούρια R 1300 GS με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η BMW Motorrad στη διάρκεια του φετινού BMW Motorrad Days είχε μια μοναδική έκπληξη για τους φίλους της. Παρουσίασε τη νέα R 1300 GS Adventure η οποία εκτός από τον περιπετειώδη χαρακτήρα της, γίνεται η πρώτη μοτοσικλέτα της μάρκας που εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όπως είναι λογικό η καινούρια μοτοσικλέτα βασίζεται πάνω στην πλήρως ανανεωμένη R 1300 GS με νέο κινητήρα, νέο πλαίσιο, νέο σχεδιασμό και πολλές δυνατότητες φόρτωσης. Όμως το στοιχείο που την κάνει άμεσα να ξεχωρίζει είναι το καινούριο κιβώτιο ταχυτήτων Automated Shift Assistant με το οποίο είναι εξοπλισμένη.

Η νέα R 1300 GS Adventure φέρει αυτήν την καινοτομία η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να χαλαρώσει και να μην ασχοληθεί με τις αλλαγές ταχυτήτων χάρη στο αυτόματο σύστημα. Ανάλογα με την επιλογή προγράμματος η μοτοσικλέτα ανεβάζει και κατεβάσει σχέσεις χωρίς τη χρήση συμπλέκτη ή λεβιέ ταχυτήτων κάνοντας το ταξίδι ακόμα πιο άνετο.

Στο νέο Adventure θα συναντήσουμε επίσης ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Dynamic Suspension Adjustment για γρήγορη και εύκολη προσαρμογή των αναρτήσεων ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Επιπλέον, στο σύστημα διαθέτει ημι-ενεργητική λειτουργία προφόρτισης που ελέγχει το ύψος της μοτοσικλέτας ανάλογα με τη χρήση, όπως και ημι-ενεργητική λειτουργία απόσβεσης που προσαρμόζει τη λειτουργία των αναρτήσεων με γνώμονα το τερέν που κινείται η μοτοσικλέτα.

Ακόμα ένα στοιχείο που έχει προστεθεί είναι το πρόγραμμα Enduro που είναι στοχευμένο στην οδήγηση εκτός δρόμους. Το πρόγραμμα προσαρμόζει την απόκριση του κινητήρα, το ABS στα φρένα και τις αναρτήσεις για χρήση εκτός δρόμου κάνοντας πιο ασφαλή και πιο ευχάριστη την κίνηση στο χώμα.

Μεγάλη προσοχή έχει δώσει η BMW Motorrad και στα ηλεκτρονικά συστήματα της Adventure έχοντας τοποθετήσει τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που συναντάμε και στην βασική έκδοση της R 1300 GS. Ανάμεσά τους φυσικά και το σύστημα ραντάρ που παρέχει Adaptive Cruise Control, ειδοποίηση πρόσκρουσης εμπρός και πίσω και προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας.

Η BMW R 1300 GS Adventure διαθέτει αλουμινένιες βαλίτσες συνολικής χωρητικότητας 73 λίτρων με ενσωματωμένη πρίζα USB και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 30 λίτρα. Παράλληλα ο κινητήρας είναι ο γνωστός boxer 1.300 κ.εκ. απόδοσης 145 ίππων και 149 Nm ροπής και το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο. Η νέα μοτοσικλέτα αναμένεται στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι με την τιμή να μην έχει ανακοινωθεί.