Ο Κιρ Στάρμερ διόρισε το υπουργικό του συμβούλιο την Παρασκευή, μετά τη σαρωτική εκλογική του νίκη στη Βρετανία.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, αφού πήρε «εντολή» από τον βασιλιά Κάρολο, έγινε πρωθυπουργός και μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Ο Στάρμερ οδήγησε τους Εργατικούς σε μια σαρωτική εκλογική νίκη και γίνεται ο πρώτος ηγέτης του κεντροαριστερού κόμματος που κερδίζει εθνικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον Τόνι Μπλερ, ο οποίος κέρδισε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ξεκινώντας από το 1997.

Η Ρέιτσελ Ριβς διορίστηκε επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση.

Η Ριβς τέθηκε επικεφαλής των οικονομικών της χώρας την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

Η πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο της υλοποίησης της υπόσχεσης των Εργατικών να αναπτύξουν την οικονομία και να επενδύσουν στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα εργάζεται με ένα μεγάλο εθνικό χρέος.

Η Άντζελα Ρέινερ διορίστηκε αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Η αναπληρώτρια ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Άντζελα Ρέινερ διορίστηκε αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η Ρέινερ ήταν η πρώτη ανώτερη πολιτικός που διορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, καθώς ξεκινά το έργο του διορισμού του υπουργικού του συμβουλίου.

Η Ρέινερ θα αναλάβει επίσης το ρόλο της υπουργού Οικισμού, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχει μιλήσει συχνά για το σκληρό παρελθόν της, καθώς μεγάλωσε σε ένα υποβαθμισμένο συγκρότημα δημόσιων κατοικιών και εγκατέλειψε πρόωρα το σχολείο ως νεαρή μητέρα.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως συνδικαλιστικό στέλεχος πριν ξεκινήσει καριέρα ως νομοθέτης.

Ανακοινώθηκαν οι κορυφαίες θέσεις εργασίας στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Στάρμερ

Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκαν κι άλλες κορυφαίες θέσεις εργασίας στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.

Ο Ντέιβιντ Λάμι διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών, ενώ η Ιβέτ Κούπερ είναι η υπουργός Εσωτερικών που θα αναλάβει βασικά θέματα όπως η μετανάστευση και η αστυνόμευση.

Ο Τζον Χίλι ορίστηκε υπουργός Άμυνας.

Ο Πατ Μακφάντεν, συντονιστής της εθνικής εκστρατείας των Εργατικών, διορίστηκε καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ – ο πιο υψηλόβαθμος υπουργός στο υπουργικό συμβούλιο μετά τον πρωθυπουργό.

Eπίσης, διορίστηκαν: η Σαμπάνα Μαχμόντ στη θέση της υπουργού Δικαιοσύνης, ο Ουές Στρίτινγκ στο υπουργείο Υγείας, η Μπρίτζετ Φίλιπσον στο υπουργείο Παιδείας, ο Εντ Μίλιμπαντ στο υπουργείο Ενέργειας, η Λιζ Κένταλ στο υπουργείο Εργασίας, ο Τζόναθαν Ρέινολντς στο υπουργείο Επιχειρήσεων, ο Πίτερ Κάιλ στο υπουργείο Επιστημών, η Λουίζ Χάι στο υπουργείο Μεταφορών, ο Στιβ Ριντ στο υπουργείο Περιβάλλοντος, η Λιζ Νάντι στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ακόμα, ο Χίλαρι Μπεν ανέλαβε να χειρίζεται τα θέματα σχετικά με τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Ίαν Μάρει τα της Σκωτίας και η Τζο Στίβενς τα της Ουαλίας.

Η Νταϊάν Άμποτ αποκτά τον τίτλο «Mother of the House», που δίνεται στη μακροβιότερη γυναίκα βουλευτή.