Η ύπαρξη μιας καλής και υγιούς ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή είναι πολύ σημαντική, έτσι όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν βάση εκεί.

Αλλά το να το πετύχει κάποιος αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς μπορεί να εξαρτάται από την κουλτούρα και τη στάση της χώρας του απέναντι στην εργασία.

Ορισμένες χώρες έχουν ακόμη και νόμο για το «δικαίωμα αποσύνδεσης», ο οποίος απαγορεύει στους διευθυντές να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους εκτός του ωραρίου εργασίας.

Για να σας βοηθήσει να βρείτε το καλύτερο μέρος για εσάς, η διεθνής εταιρεία ασφάλισης υγείας William Russell διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τα καλύτερα μέρη για να μετεγκατασταθούν οι οικογένειες.

Έτσι, ανέλυσε τον μέσο αριθμό ωρών και ημερών εργασίας το 2022 για να αποκρυπτογραφήσει ποιες χώρες έχουν την πιο υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Στην πρώτη θέση, με μέσο όρο 1.341 ώρες εργασίας ή 178 ημέρες, είναι η Γερμανία. Αν δεν υπολογίσετε την ετήσια άδεια, το έτος περιέχει 260 εργάσιμες ημέρες, οπότε αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Δανία, με μέσο όρο εργασίας 1.372 ώρες ή 182 ημέρες ετησίως, και στην τρίτη θέση η Νορβηγία, με 1.425 ώρες ή 189 ημέρες εργασίας. Η Βόρεια Ευρώπη κυριάρχησε στη λίστα συνολικά, αλλά η Τουρκία διεκδίκησε τη δέκατη θέση, με μέσο όρο 1.498 ώρες ή 199 ημέρες εργασίας.

Οι 10 ευρωπαϊκές χώρες με την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής: