Την τύχη να παρακολουθήσει από κοντά την εκλογική μάχη στην Γαλλία είχε ο Αλέξης Τσίπρας που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το αποτέλεσμα και τη «μεγάλη εκλογική ανατροπή της γαλλικής Αριστερά».

Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός, αντιλαμβανόμενος τις ιστορικές στιγμές για την Κεντροαριστερά, με ανάρτησή του σημειώνει πως «όταν οι προοδευτικές δυνάμεις παραμερίζουν το “εγώ”, αφήνουν τη διαίρεση και βάζουν μπροστά το “εμείς” και το “μαζί”, τότε μπορούν ανατρέψουν τα προγνωστικά και να πετύχουν μια ιστορική νίκη. Απέναντι στο μίσος, υπέρ της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Είχα τη τύχη να παρακολουθήσω από κοντά μια συναρπαστική εκλογική μάχη και μια μεγάλη εκλογική ανατροπή για την Γαλλική Αριστερά. Όταν οι προοδευτικές δυνάμεις παραμερίζουν το “εγώ”, αφήνουν τη διαίρεση και βάζουν μπροστά το “εμείς” και το “μαζί”, τότε μπορούν ανατρέψουν τα… pic.twitter.com/h0nC4o5TRg— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) July 7, 2024

Τα λόγια του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έδειξε την πίστη του στις προοδευτικές δυνάμεις στη πρόσφατη διάσκεψη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο που φέρει το όνομά του εστίασαν στη συνέχεια στο επόμενο μεγάλο βήμα που δεν είναι άλλο όπως είπε στη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

«Αν συνεχίσει να επικρατεί το “εμείς” και παραμεριστούν τα “εγώ”, και αυτό είναι εφικτό.

Και ας μη γελιόμαστε, το Γαλλικό μάθημα δεν αφορά μόνο τη Γαλλία. Αφορά όλη την Ευρώπη. Και την Ελλάδα, προφανώς» κατέληξε στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιστρέψει στην καρδιά της πολιτικής με εμφατικό τρόπο. Στη δεύτερη ημέρα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο πρώην πρωθυπουργός, πιάνοντας το νήμα από το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης διέκρινε πως οι πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας επιβάλουν στα πολιτικά κόμματα «να μιλήσουν στον πληθυντικό αριθμό και όχι στον ενικό» και να αφήσουν πίσω τους «ανώφελους και άγονους εμφύλιους».