«Περάστε έξω από το γραφείο μου ρε!» αντέδρασε η Σοφία Παπαϊώννου, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, όταν ανέβηκαν οι τόνοι στο γραφείο της με συνδικαλιστές και άλλους διαμαρτυρόμενους.

Χθες, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλόγους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και φοιτητές, πραγματοποίησε κινητοποίηση για την απόλυση του επί 19 χρόνια συμβασιούχου εργαζομένου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο πρύτανης απουσίαζε και αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της αντιπρυτάνεως κυρίας Παπαϊωάννου, που ήταν και η μόνη από τη Διοίκηση στον χώρο.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, ακολούθησε παράθεση των αιτημάτων από τους εκπροσώπους των φορέων. Δηλώθηκε ξεκάθαρα ότι η παρούσα Πρυτανική Αρχή με τη στάση της και την επιμονή της στην απόλυση του εν λόγω υπαλλήλου καταγράφεται στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του ΕΚΠΑ, καθώς δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μεταπολιτευτικά στο Δημόσιο απόλυσης εργαζόμενου – εκλεγμένου στη διοίκηση Σωματείου και Ομοσπονδίας για τη συνδικαλιστική του δράση.

Σε κάποια στιγμή, όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι τόνοι ανεβαίνουν, με την αντιπρύτανη να αντιδρά χτυπώντας το χέρι της στο τραπέζι και φωνάζοντας «έξω από το γραφείο μου ρε».

Διαμαρτυρία για τον υπάλληλο που έριξε τον σέρβερ και φοιτητές έχασαν τις εξετάσεις τους