Ο Πέκο Μπανάια κέρδισε τον αγώνα του Μουτζέλο με την Ducati να κάνει πάρτι εντός έδρας.

Τελικά το Μουτζέλο «ανήκει» στην Ducati και τον Πέκο Μπανάια όταν έρχετα η ώρα του MotoGP. Ο Ιταλός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας (με μπλε χρώματα φέτος τιμώντας την ποδοσφαιρική εθνική ομάδα Squadra Azzurra) για μια ακόμα φορά δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του να τον αμφισβητήσουν και με έναν αλάνθαστο αγώνα πήρε μια σπουδαία νίκη.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Μπανάια αφού κατάφερε από την 5η θέση να βρεθεί πρώτος στη δεύτερη στροφή της πίστας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα είχαμε έναν αγώνα στρατηγικής με τους Χόρχε Μαρτίν, Ένεα Μπαστιανίνι και Μαρκ Μάρκεθ να κάνουν υπομονή διατηρώντας έναν καλό ρυθμό μέχρι το τέλος.

Το μοναδικό προσπέρασμα που είχαμε μπαίνοντας στους 3 τελευταίους γύρους ήταν εκείνο του Μπαστιανίνι στον Μάρκεθ για την 3η θέση. Στον προτελευταίο γύρο ο Μαρτίν πλησίασε πολύ τον Μπανάια και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μάχη για τη νίκη, αλλά ο Μπανάια είχε απάντηση και γράφοντας έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο πήρε τη νίκη.

Μεγάλο δώρο έκανε ο Μπαστιανίνι στον Μπανάια καθώς στην τελευταία στροφή κατάφερε να περάσει τον Μαρτίν και να πάρει εκείνος τη 2η θέση αφήνοντας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στην 3η θέση. Στη βαθμολογία ο Μαρτίν παραμένει πρώτος, αλλά η διαφορά του από το δεύτερο Μπανάια μειώθηκε στους 17 βαθμούς.

Πιο πίσω, στην 4η θέση τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Πέδρο Ακόστα και Φράνκι Μορμπιντέλι. Στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Ντι Τζιαναντόνιο, Μάβερικ Βινιάλες, Άλεξ Μάρκεθ και Μπίντερ.

Επόμενος αγώνας σε τρεις εβδομάδες (21-23 Ιουνίου) στο Άσσεν της Ολλανδίας.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος