Το ταξίδι για την εύρεση προσιτών τιμών στην ενοικίαση αυτοκινήτου περνάει μέσα από την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Προφανώς αναφερόμαστε στη διεξοδική έρευνα αγοράς στις διάφορες πλατφόρμες σύγκρισης τιμών, αλλά και στις ιστοσελίδες των εταιρειών. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να γλιτώσετε χρήματα κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου. Οι άλλοι ακολουθούν παρακάτω.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Όπως είπαμε το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε ό,τι διαθέσιμα online πλατφόρμες σύγκρισης τιμών υπάρχουν. Έχοντας αυτές ως αφετηρία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας, στην οποία βρήκατε την καλύτερη προσφορά. Εκεί επιλέξτε το όχημα και τις ημερομηνίες, που θέλετε να προχωρήσετε στην ενοικίαση, ώστε να δείτε τι τιμές θα σας βγάλει.

Χορηγός Επικοινωνίας

Αν αυτό δε δουλέψει, επιδιώξτε να μιλήσετε με τον υπάλληλο για να τον ρωτήσετε και να επιβεβαιώσετε το κόστος. Ο λόγος είναι απλός. Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων λειτουργούν μέσω τρίτων, οι οποίοι παίρνουν μια προμήθεια για να πραγματοποιήσουν την κράτηση.

Αντίθετα οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μπορούν να σας εξασφαλίσουν καλύτερη τιμή, αν απευθυνθείτε εξαρχής σε αυτές. Την ίδια στιγμή μειώνετε το ενδεχόμενο κακής εξυπηρέτησης, γιατί μιλάτε απευθείας με την εταιρεία και όχι με κάποιον ενδιάμεσο εκπρόσωπο.

Τέλος στις εταιρείες έχουν στις ιστοσελίδες τους εκπτωτικό κωδικό, οπότε αξίζει να μπείτε και να ελέγξετε εκεί, πριν κάνετε κράτηση.

Μια συνήθης πρακτική για όσους καταφεύγουν συχνά στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι να καταφεύγουν σε μικρότερες εταιρείες. Οι επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τις πολυεθνικές και τις πιο μεγάλες, ρίχνουν τις τιμές.

Αναζητήστε στο διαδίκτυο επιχειρήσεις κοντά στον προορισμό σας και καλέστε τους για να μάθετε τιμές και προσφορές ή μπείτε στην ιστοσελίδα τους. Πολλοί συχνά παρακάμπτουν μικρότερες επιχειρήσεις στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Σαν αποτέλεσμα χάνουν πολύτιμες προσφορές. Παρόλα αυτά χαμηλότερη τιμή δε σημαίνει και καλύτερη εξυπηρέτηση. Κάποιοι προτιμούν να πληρώσουν κάτι παραπάνω, αρκεί να λάβουν τη σωστή εξυπηρέτηση. Είναι στη διακριτική ευχέρεια καθενός να αποφασίσει τι προτιμά.

Πιστεύετε, ότι δεν έχει σημασία ποια μέρα θα νοικιάσετε αμάξι; Θα σας προτείναμε να το ξανασκεφτείτε. Καλέστε την εταιρεία και ζητήστε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, αν δεν αναφέρουν κάτι στην ιστοσελίδα τους.

Οι περισσότερες εταιρείες τρέχουν ειδικές προσφορές ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, όμως ορισμένες φορές υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούνται. Επίσης η χρέωση επηρεάζεται και από τον προορισμό, γι’ αυτό και συνιστάται να μιλάτε με την εταιρεία για διευκρινίσεις.

Για παράδειγμα κάποιες εταιρείες έχουν προσφορές για παραλαβή από Πέμπτη και παράδοση τη Δευτέρα. Όμως η προσφορά ισχύει από Πέμπτη βράδυ, που σημαίνει ότι το πρωί της ίδιας μέρας η ενοικίαση είναι πιο ακριβή. Επιπρόσθετα η πολιτική των περισσότερων εταιρειών για το Σαββατοκύριακο είναι να κρατήσετε το αμάξι για τουλάχιστον 3 μέρες.

Όποιος ταξιδεύοντας συχνά στην πρωτεύουσασ έχει επιλέξει την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα για τις μετακινήσεις του ξέρει, ότι ο προορισμός επηρεάζει την τιμή. Οι τουριστικές περιοχές είναι ακριβότερες τα Σαββατοκύριακα, αφού οι περισσότεροι ταξιδεύουμε τότε. Αντίθετα όσα μέρη αποτελούν κορυφαίους προορισμούς για επαγγελματικά ταξίδια έχουν καλύτερες προσφορές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες ή ξενοδοχεία συνεργάζονται με εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου. Ελέγξτε να δείτε, αν έχουν προγράμματα επιβράβευσης πελατών. Αν τύχει να έχετε πόντους επιβράβευσης και να συνεργάζεται μια αεροπορική ή ένα ξενοδοχείο, θα εξασφαλίσετε ακόμη μεγαλύτερη προσφορά.

Για παράδειγμα μπορεί να προσφέρετε δωρεάν επιπλέον οδηγό. Συνήθως πρέπει να πληρώσει επιπλέον κάποιος για τον έξτρα οδηγό. Επίσης οι πιστωτικές κάρτες έχουν προγράμματα, που προσφέρουν πόντους επιβράβευσης με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων συχνά προτείνουν αναβάθμιση οχήματος, ώστε να νοικιάσετε όχημα μεγαλύτερης κατηγορίας. Αυτό φυσικά δεν είναι δωρεάν. Αν αποφύγετε αυτόν τον σκόπελο, μπορεί να σας προσφέρουν υπηρεσίες, όπως το GPS, που συνήθως είναι περιττές.

Αρνηθείτε ευγενικά αυτές τις προσφορές. Άλλωστε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για GPS, ενώ συνήθως οδική βοήθεια προσφέρετε και από ένα στάνταρ συμβόλαιο ενοικίασης αυτοκινήτου. Δε χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον χρέωση για κάποια premium υπηρεσία.

Η ασφάλιση κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη είναι ίσως περιττή, γιατί συνήθως καλύπτεστε από το συμβόλαιο, που θα υπογράψετε. Εναλλακτικά πληροφορηθείτε και για την πολιτική της πιστωτικής σας κάρτας, καθώς πολλές φορές περιλαμβάνουν κάλυψη και για την ασφάλιση.

Image by diana.grytsku on Freepik