Περί «χυδαιότητας» κάνουν λόγο κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας εσωκομματική -όπως υπονοούν- διαρροή, σύμφωνα με την οποίαν ο πρώην πρωθυπουργός αγνόησε επιστολή που έλαβε και είχε σχέση με την ενίσχυση της εφημερίδας «Αυγή».

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα», αναφέρουν αρχικά οι εν λόγω κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους», προσθέτουν οι ίδιοι.

Θυμίζουμε ότι τόσο οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» όσο κι εκείνοι στο σάιτ της Αυγής απεργούν εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την παύση της κυκλοφορίας του ημερησίου φύλου της εφημερίδας.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και προσωπικά με το πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, καθώς «το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων».

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Ο πρώην πρωθυπουργός πραγματοποίησε σήμερα (28/6) συνάντηση με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας παρενέβη χθες στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κυπριακό, εκφράζοντας τη στήριξή του στο ψήφισμά του το οποίο καλεί την Τουρκία να επιστρέψει στους νόμιμους κατοίκους της την περιοχή των Βαρωσίων και να τεθεί η περιοχή υπό τον έλεγχο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπως προβλέπουν τα σχετικά ψηφίσματα.

Όπως επεσήμανε στην παρέμβασή του, πρέπει να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται από τις Αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προς όφελος όλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Ξέρετε καλά ότι πάλεψα για μια τέτοια λύση ως πρωθυπουργός.