Πυρά τόσο κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτηση που πραγματοποιεί στο Facebook.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, «βασική έγνοια του πρωθυπουργού σε αυτήν την εκστρατεία ήταν να κάνει τον χαριτωμένο στο TikTok. Για τα φλέγοντα ζητήματα, με προεξάρχον αυτό της ακρίβειας, δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει καμιά εξήγηση».

Παράλληλα τόνισε πως «ο κ. Κασσελάκης σε αυτήν εκστρατεία μίλησε ασταμάτητα χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένο, κατήγγειλε συνεχώς τον Μητσοτάκη χωρίς να εξηγήσει σε τι ακριβώς διαφέρει η δική του πολιτική πρόταση από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας».

Ακόμη, ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει ότι «η Αριστερά για εμάς δεν είναι σημαία ευκαιρίας για να την εγκαταλείψουμε όπως διαδίδουν τα γνωστά άθλια υπόγεια του διαδικτύου και των ΜΜΕ», ότι «η Αριστερά είναι για εμάς σχέση ζωής» και πως «γι’ αυτό πήραμε το ρίσκο να δημιουργήσουμε τη Νέα Αριστερά».

Το πρωτοσέλιδο του Economist: «Οι τρεις γυναίκες που διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης». Μελόνι, Λεπέν και φον ντερ Λάιεν στη φωτογραφία.

Βλέποντας αυτό το πρωτοσέλιδο φοβήθηκα. Όχι ως πολιτικός αλλά ως πατέρας. Φοβήθηκα αυτή τη φαιά Ευρώπη στην οποία κινδυνεύουν να ζήσουν τα παιδιά μου. Η φον ντερ Λάινεν δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τη Μελόνι, για να μπορέσει να επανεκλεγεί.

Η Δεξιά συναντιέται με την Άκρα Δεξιά για να διαμορφώσουν ένα νέο ευρωπαϊκό χάρτη χωρίς κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Μια αφυδατωμένη δημοκρατία. Μια Ευρώπη η οποία θα επενδύσει στην πόλεμο και όχι στην ειρήνη, στρέφοντας προς την πολεμική βιομηχανία τα κονδύλια από την Πράσινη Μετάβαση και την κοινωνική προστασία.

Με τη δύναμη που μας δίνει η ψήφος μας, την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η συμμαχία και Δεξιάς και Άκρας Δεξιάς δεν θα παίζει μόνη στο γήπεδο.

Να διασφαλίσουμε με την ψήφο μας ότι η Αριστερά θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί την υπόθεση της ειρήνης και της δικαιοσύνης, θα έχει τη δύναμη να οικοδομήσει το αντίπαλο δέος στη συμμαχία Δεξιάς και Ακροδεξιάς.

Το αντίπαλο δέος στην Ευρώπη, το αντίπαλο δέος στην Ελλάδα. Σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία έγιναν σαφή δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι η μονοκρατορία Μητσοτάκη γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την κοινωνία.

Βασική έγνοια του πρωθυπουργού σε αυτήν την εκστρατεία ήταν να κάνει τον χαριτωμένο στο TikTok. Για τα φλέγοντα ζητήματα, με προεξάρχον αυτό της ακρίβειας, δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει καμιά εξήγηση. Η αλαζονεία του «σαράντατακατό» οδηγεί στην κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατικής λογοδοσίας. Η κυβέρνηση που έχει ακολουθήσει την πιο άδικη οικονομική πολιτική μετά τη Μεταπολίτευση, δεν δίνει λόγο σε κανέναν.

Το δεύτερο πράγμα που ξεκαθάρισε αυτή η εκστρατεία ήταν ότι αντίπαλο δέος στη Δεξιά δεν μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την άρνηση της πολιτικής και το lifestyle.

Ο κ. Κασσελάκης σε αυτήν εκστρατεία μίλησε ασταμάτητα χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένο, κατήγγειλε συνεχώς τον Μητσοτάκη χωρίς να εξηγήσει σε τι ακριβώς διαφέρει η δική του πολιτική πρόταση από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας.

Νομίζω ότι πλέον δεν χρειάζεται αναλυτική εξήγηση γιατί το κόμμα Κασσελάκη έχει πάρει διαζύγιο από την Αριστερά.

Η Αριστερά για εμάς δεν είναι σημαία ευκαιρίας για να την εγκαταλείψουμε όπως διαδίδουν τα γνωστά άθλια υπόγεια του διαδικτύου και των ΜΜΕ. Η Αριστερά είναι για εμάς σχέση ζωής. Γι’ αυτό πήραμε το ρίσκο να δημιουργήσουμε τη Νέα Αριστερά – το εύκολο θα ήταν να μέναμε σιωπηλοί ή, ακόμα χειρότεροι, άβουλοι χειροκροτητές.

Αταλάντευτα με την Αριστερά λοιπόν.

Για να υπερασπιστούμε την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την αξία του ανθρώπου.

Για να διαμορφώσουμε το αντίπαλο δέος στον Μητσοτάκη, γιατί μόνο ένα αριστερό πολιτικό πρόγραμμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων μπορεί να δώσει πνοή στον προοδευτικό κόσμο για να γυρίσει σελίδα η χώρα.

Με την Αριστερά που μπορεί να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων την επόμενη μέρα.

Ξέρω καλά ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Αριστεράς έχουν δώσει έναν σπουδαίο αγώνα, χωρίς φειδώ δυνάμεων, «χωρίς το βλέμμα τους να σκοτεινιάσει ή να λυγίσει», παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις χυδαίες επιθέσεις.

Δίνουν έναν ευγενικό αγώνα για να υπερασπιστούν την Ιστορία και να διασφαλίσουν το μέλλον της Αριστεράς.

Σε αυτήν την εβδομάδα που απομένει, η προσπάθεια πρέπει να κορυφωθεί, κόντρα στη συσσωρευμένη κόπωση.

Οι ψήφοι που χρειαζόμαστε θα κερδηθούν στις συζητήσεις που θα κάνουμε με τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες στις εξορμήσεις, στα προεκλογικά περίπτερα, στα τηλέφωνα που πρέπει να πάρουμε.

Αυτήν την τελευταία εβδομάδα να αντλήσουμε δύναμη από το ασίγαστο πάθος της παράταξής μας για να πείσουμε όσες και όσους αμφιταλαντεύονται.

Σε αυτήν την εκστρατεία δημιουργήσαμε όλες και όλοι μαζί ένα καινούργιο και στέρεο «εμείς». Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι κομμάτι αυτού του εμείς».