Χαλκίδα: Προφυλακιστέος ο 39χρονος που δολοφόνησε την 63χρονη

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα (06/06), λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί, ο 39χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 63χρονη μητέρα της καλύτερής του φίλης στην Χαλκίδα, για να της αρπάξει 7 χιλιάδες ευρώ και να τα παίξει στα τυχερά παιχνίδια, στα οποία όπως υποστήριξε, είναι εθισμένος.

Με υπόμνημα απολογήθηκε ο δολοφόνος της 63χρονης. Περίπου μια ώρα κάθισε μέσα και με ομόφωνη απόφαση προφυλακίστηκε. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του δολοφόνου, υπάρχει πρόθεση η οικογένεια του 37χρονου να επιστρέψει τα χρήματα, όπως μεταδίδει το evima.gr.

Ο δολοφόνος της 63χρονης έπαιζε θέατρο μέχρι και 2 μέρες πριν από την ομολογία

Μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν από την ομολογία του, ο ίδιος έπαιζε θέατρο, παρηγορώντας την παιδική του φίλη και κόρη του θύματος. Πήγε μαζί της στην κηδεία, παριστάνοντας τον σοκαρισμένο και συνέχιζε να είναι στο πλευρό της δήθεν για να της συμπαρασταθεί, ενώ ουσιαστικά, για το μόνο που ενδιαφερόταν πραγματικά, ήταν να αποσπά πληροφορίες για την πορεία των ερευνών σχετικά με την δολοφονία που είχε διαπράξει, εκμεταλλευόμενος την φιλία τους.

Όπως είπε ο κ. Τάρτης, μέχρι και το Σάββατο, δηλαδή δύο ημέρες προτού εξιχνιασθεί η δολοφονία, «ο άντρας αυτός υποτίθεται έδειχνε ανθρώπινο ενδιαφέρον απέναντι στην φίλη του που έχασε την μάνα της. Το Σάββατο τον πήρε τηλέφωνο η εντολέας μου, γιατί τις τελευταίες ημέρες είχε εξαφανιστεί, και της έλεγε πόσο άδικα έχασε η μητέρα της την ζωή, και πιθανότατα κάποιος συγγενής την δολοφόνησε».

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον δράστη της δολοφονίας στην Χαλκίδα

Επίσης, «κλειδί» για την εξιχνίαση της δολοφονίας, αποτέλεσε η άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς το σήμα του κινητού του δράστη την ώρα του εγκλήματος, αντιστοιχούσε σε κεραία της περιοχής, όπου βρίσκεται το σπίτι της 63χρονης. Οι αστυνομικοί από το Ανθρωποκτονιών, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την υπόθεση, είχαν ζητήσει την άρση απορρήτου και για τα τηλέφωνα της κόρης της 63χρονης, καθώς -όπως η ίδια είχε καταθέσει – έκρυβε στο σπίτι ένα χρηματικό ποσό, περίπου 7.000 ευρώ, για το οποίο είχε ενημερώσει τον καθ’ ομολογίαν δράστη.