Χάκερ «χτύπησαν» influencers στο TikTok – Η Paris Hilton και το CNN μεταξύ των χρηστών που στοχοποιήθηκαν

Το TikTok λέει ότι αντιμετωπίζει μια κυβερνοεπίθεση που στόχευε influencers και διασημότητες, συμπεριλαμβανομένων των Paris Hilton αλλά και του CNN. Ωστόσο, η εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο είπε στο BBC ότι ένας «πολύ περιορισμένος» αριθμός λογαριασμών είχε παραβιαστεί.

Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με χρήστες για να αποκαταστήσει την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση, όπως τον τρόπο που διεξήχθη.

Ένας εκπρόσωπος του TikTok είπε ότι ο λογαριασμός της κυρίας Hilton ήταν στοχευμένος, αλλά δεν παραβιάστηκε.

Η σταρ του ριάλιτι, που έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok, είναι ενεργή χρήστης της πλατφόρμας. Ωστόσο, ο λογαριασμός του ειδησεογραφικού σταθμού CNN έχει παραβιαστεί. «Συνεργαζόμαστε στενά με το CNN για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στον λογαριασμό και να εφαρμόσουμε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουμε τον λογαριασμό τους προς τα εμπρός», δήλωσε το TikTok.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση της ακεραιότητας της πλατφόρμας και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για οποιαδήποτε περαιτέρω μη αυθεντική δραστηριότητα» τονίζεται.

Τα νέα έρχονται καθώς το TikTok αντιμετωπίζει απαγόρευση στις ΗΠΑ, εκτός εάν πωληθεί από την κινεζική μητρική του εταιρεία. Το TikTok έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών και τους δεσμούς του με την κυβέρνηση στο Πεκίνο.

Αναδεικνύεται επίσης ως νέο πεδίο μάχης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις αμερικανικές εκλογές. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ εντάχθηκε στο TikTok , παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να το απαγορεύσει για λόγους εθνικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ακόλουθους από τότε που κυκλοφόρησε τον λογαριασμό του το Σάββατο, είπε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποιεί επίσης την πλατφόρμα για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, αλλά έχει συγκεντρώσει μόνο περίπου 350.000 οπαδούς – πολύ λιγότερους από τον αντίπαλό του.