Το έξυπνο κόλπο για να διατηρείτε τα sneakers σας πεντακάθαρα χρησιμοποιώντας μόνο 3 υλικά

Ένας χρήστης του TikTok μοιράστηκε ένα έξυπνο κόλπο για πεντακάθαρα παπούτσια χρησιμοποιώντας μόνο 3 υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας. Έτσι θα απομακρύνετε τους λεκέδες και τη βρωμιά και θα διατηρήσετε τα αγαπημένα σας sneakers σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

Για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας θα χρειαστείτε:

Όπως ακριβώς κάνει πιο λευκά τα δόντια σας, η οδοντόκρεμα μπορεί επίσης να δώσει λάμψη στα παπούτσια σας. Το σαπούνι είναι απαραίτητο για την απολύμανση, ενώ η μαγειρική σόδα, με τις αφριστικές της ιδιότητες όταν συνδυάζεται με υγρό, βοηθά στην εξάλειψη επίμονων λεκέδων.

Αφού δοκίμασε το μείγμα των τριών προϊόντων, ο χρήστης @andrelifehack του TikTok έδειξε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα τη βρωμιά και τους λεκέδες από τα παπούτσια. Ο ίδιος ακολουθεί τα εξής βήματα:

Ανακατεύει σ’ ένα μπολ την οδοντόκρεμα, τη μαγειρική σόδα και το υγρό σαπούνι.
Στη συνέχεια με μια βούρτσα τοποθετεί το μείγμα στο παπούτσι.
Μετά από ένα σύντομο τρίψιμο και το σκούπισμα του παπουτσιού με ένα πανί, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

«Χρησιμοποιώ αυτό το μείγμα για τους λεκέδες από ιδρώτα στα ρούχα. Αφήστε το να δράσει για λίγο και λειτουργεί τέλεια», σχολίασε ένας χρήστης των social media. «Η οδοντόκρεμα από μόνη της αρκεί για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας», απάντησε ένας άλλος χρήστης. «Για όποιον έχει παπούτσια με γκλίτερ, το κόλπο με την οδοντόκρεμα και την οδοντόβουρτσα λειτουργεί τέλεια για να τα καθαρίσει», είπε ένας τρίτος χρήστης.