Συνταγή για παγωτό φράουλα χωρίς παγωτομηχανή: Ένα δροσερό και απολαυστικό επιδόρπιο

Φτιάξτε δροσερό παγωτό φράουλα, εύκολα και γρήγορα, χωρίς την χρήση παγωτομηχανής. Για πιο έντονη γεύση φράουλας, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ φράουλας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα της φράουλας και άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, όπως μπανάνα, μάνγκο ή ροδάκινο.

Οδηγίες

Βάλτε τις φράουλες, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε ένα μπλέντερ ή μουλτιμίξερ. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα φράουλας σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς.
Βγάλτε το κατεψυγμένο μείγμα φράουλας από την κατάψυξη και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Στο κατεψυγμένο μείγμα φράουλας, προσθέστε την κρέμα γάλακτος που έχετε χτυπήσει σε σαντιγί. Ανακατεέψτε απαλά με μια κουτάλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
Ρίξτε το μείγμα παγωτού σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
Σερβίρετε το παγωτό φράουλα με μια κουτάλα παγωτού. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες, σαντιγί ή τριμμένα φιστίκια.