Ακόμη, ο πατέρας του άτυχου φοιτητή, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για την μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών, που έχει καταθέσει από τις 17 Μαΐου, προκειμένου να φωτιστεί το σκοτάδι που καλύπτει το θάνατο του παιδιού του.

«Ζητάω να κληθούν και να καταθέσουν η μητέρα, η γιαγιά και η θεία, που όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή σας, είδαν και μίλησαν με το Νικόλα εκείνο το πρωί. Επίσης θεωρώ πολύ χρήσιμη τη βοήθεια αυτού του ανθρώπου, του συντρόφου της μητέρας, της κυρίας Βάζου, που εκείνο τον καιρό φιλοξενείτο στο σπίτι της να μας καταθέσει αν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή του. Κάτι μπορεί να είδε, να άκουσε, αν γνώριζε κάτι. Ήταν το προηγούμενο βράδυ εκεί, γιατί πέρασα να πάρω τον μικρό μου γιο το απόγευμα και το αυτοκίνητο ήταν απ’ έξω, οπότε υποθέτω ότι ήταν εκεί».

Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα ζητά και την άρση απορρήτου, μέσα από την μήνυση που έχει καταθέσει, ώστε να μπορέσουν να μάθουν ποια κινητά βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα. «Θεωρώ ότι είναι άμεσο να γίνει και το ζητάω αυτό από τις αρχές να το προχωρήσουν».

Συμπληρωματικές καταθέσεις σχετικά με τα όσα αντίκρυσαν πρόσωπα –«κλειδιά» στον τόπο του μαρτυρίου του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα αλλά και αναπαράσταση του σκηνικού θανάτου του, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ζητά και ο τεχνικός σύμβουλος του πατέρα, ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», στο πλαίσιο της γνωμοδότησής του ο ιατροδικαστής παρατηρεί τα εξής στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης και «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια:

Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, η ανεύρεση κατάγματος του υοειδούς είναι εξαιρετικά σπάνια σε απαγχονισμούς ή οφείλεται αποκλειστικά σε ενδεχόμενο στραγγαλισμό πριν τον απαγχονισμό.

Ο άτυχος Νικόλας βρέθηκε απαγχονισμένος δεμένος στους καρπούς των χεριών πισθάγκωνα και ιδιαίτερα σφιχτά. Αυτό ως γεγονός καθιστά εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο τον απαγχονισμό με αυτοχειρία, καθώς το άτομο έχοντας δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη δεν είναι ικανό να περάσει τον βρόχο στον λαιμό του.

Η υπόθεση του να έχει περάσει τον βρόγχο αρχικά στον λαιμό του και στην συνέχεια να δέσει το ίδιο άτομο τα χέρια του πίσω από την πλάτη κρίνεται ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη καθώς όπως καταγράφεται η περίδεση στα χέρια του ήταν δεμένη ιδιαίτερα σφιχτά. Η υπόθεση συμμετοχής άλλου ατόμου στον απαγχονισμό είναι πιθανή. Ταυτοχρόνως συμμετοχή άλλου ατόμου καθιστά ιδιαίτερα πιθανή την εγκληματική ενέργεια. Έχοντας τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα ιδιαίτερα σφιχτά η τοποθέτηση του βρόγχου στον λαιμό του θύματος είναι εύκολη από άλλο άτομο καθώς δεν είναι δυνατόν να φέρει αντίσταση.

Σε κάθε περίπτωση, ο ιατροδικαστής, από την στιγμή που δεν διενεργήθηκε αυτοψία του χώρου από συνάδελφό του, θεωρεί σκόπιμη και αναγκαία την αναπαράσταση και αυτοψία, παρουσία ειδικών.

Ακόμη, η αδερφή της γιαγιάς του 19χρονου φοιτητή βιοϊατρικών επιστημών που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας του στο δωμάτιο του τον Ιούλιο του 2022, μίλησε στο «Τούνελ». «Μου είχε πει η μητέρα του, ότι ασχολούταν με την μαγεία. Την προηγούμενη μέρα ξενύχτησε και δεν ξέρω μην είχε φέρει κάποιον μαζί του και έκαναν ό,τι έκαναν.

Πώς αλλιώς να δέσει τα χέρια του και μετά να κρεμαστεί; Φοβάμαι μην είχε μπλέξει πουθενά», λέει χαρακτηριστικά. Αναφέρει πως η γιαγιά του και αδερφή της, του είχε γράψει σπίτι και αυτοκίνητο και ότι η ανιψιά της τον λάτρευε και ήταν απίστευτα δεμένοι.

Η θεία της μητέρας του άτυχου Νικόλα, υποστηρίζει ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο 19χρονος, είχε μιλήσει μαζί του. «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που μου μίλησε στο τηλέφωνο, φοβισμένο να τον πω, ταραγμένο να τον πω, βιαστικό να ανέβει επάνω; Δεν ήταν όπως τον είχα συνηθίσει. Τον είδα προβληματισμένο. Μου είπε η αδερφή μου και γιαγιά του ότι ξενύχτησε το προηγούμενο βράδυ. Εκείνο το πρωινό η μητέρα του δούλευε όταν έγιναν όλα».

Η θεία της μητέρας του 19χρονου μιλά για τη στιγμή που έμαθε πως το παιδί είναι νεκρό και ποια πρόσωπα είδε στο σπίτι όταν έφτασε. Ανάμεσα του ήταν και ο φίλος της μητέρας του που φιλοξενούσε.

Στην εκπομπή μίλησε και η γιαγιά του άτυχου Νικόλα. Ήταν -σύμφωνα με τις δηλώσεις της- ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 19χρονο φοιτητή ζωντανό λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος στο δωμάτιο του, εκείνο το πρωινό του Ιουλίου δύο χρόνια πριν.

Ο Νικόλας είχε κατέβει στο ισόγειο της μεζονέτας που έμενε η ηλικιωμένη για να την ρωτήσει αν έπρεπε να πάει τον μικρό αδερφό του στην κατασκήνωση. «Είχε όνειρα και του άρεσε η ζωή. Να πάει στη σχολή του, στη δουλειά του. Ήταν ένα παιδί καλό», ανέφερε.

Συγκλονισμένη από το τραγικό τέλος του εγγονού της ακόμα και τώρα δεν μπορεί να εξηγήσει πως συνέβη αυτό. «Είχε όνειρα και του άρεσε η ζωή. Να πάει στη σχολή του, στη δουλειά του. Ήταν ένα παιδί καλό. Ρώταγε όμως και κάτι περίεργα για τους αστερισμούς, για τις μαγείες, τις μαντείες. Αλλά τότε δεν με προβλημάτισε. Τώρα που έχει περάσει καιρός και το βλέπω πιο ψύχραιμα πιστεύω ότι ήταν σε κάποιο κύκλωμα…», καταλήγει η ηλικιωμένη.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκπομπής έγινε αναπαράσταση της σκηνής που η μάνα αντίκρυσε, το παιδί της κρεμασμένο από το πόμολο της ντουλάπας του δωματίου του, και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

Η μητέρα του Νικόλα θυμήθηκε κι άλλες λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στην έρευνα για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να βρεθεί επιτέλους μια άκρη. Αν και με τον πατέρα του παιδιού της είναι χωρισμένοι και υπάρχουν διαφορές, τους ενώνει ο κοινός αγώνας για να βρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθεί αυτός που ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού τους.