Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τον 38χρονο Σ.Κ, καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα, να πηγαίνει στο σπίτι της αμέσως μόλις είχε φύγει η κόρη της για την εργασία της.

Το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό, σε συνδυασμό με τις απαντήσεις που έδωσε κατά την εξέταση της, η κόρη του θύματος, που ήταν φίλη του 38χρονου, καθώς και το πάθος του για τον τζόγο, τον έθεσαν στο κάδρο των αρχών ως τον βασικό ύποπτο.

Τις υποψίες των αστυνομικών για εμπλοκή του στη δολοφονία της 63χρονης, ήρθε να επιβεβαιώσει και αποτύπωμα του, από τον χώρο του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, προχώρησαν σε μία σειρά από επίμονες και συγκεκριμένες ερωτήσεις στην κόρη του θύματος, όπως για παράδειγμα με ποιον είχε μιλήσει, τι είχε πει, αν ήξερε κανείς ότι υπήρχαν χρήματα στο σπίτι και άλλου είδους παρόμοιες ερωτήσεις.

Έτσι, τότε και η ίδια, που μέχρι τότε δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο δολοφόνος της μητέρας της ήταν ο ίδιος της ο παιδικός φίλος, άρχισε να τον υποψιάζεται.

Όπως προέκυψε, μία μέρα πριν από την δολοφονία, ήταν εκείνη που του είχε πει ότι η κοπέλα από την Γεωργία που πρόσεχε τη μητέρα της θα έλειπε και δεν ήξερε τι να κάνει καθώς είχε αναφέρει ότι ήταν κατάκοιτη.

Έτσι, έχοντας στο μυαλό του ότι η 63χρονη δεν θα μπορούσε να κινηθεί, μπήκε με άνεση στο σπίτι, χρησιμοποιώντας αντικλείδι το οποίο γνώριζε που το άφηναν, με στόχο να κλέψει χρήματα και όχι να τη σκοτώσει. 

Τότε ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί της, με αποτέλεσμα να τον αναγνωρίσει.

«Ήμουν απελπισμένος έπρεπε να πάρω τα χρήματα να πάω να παίξω»

Συγκεκριμένα φέρεται να είπε κατά την ομολογία του: «Την είδα μπροστά μου και πανικοβλήθηκα. Ήμουν απελπισμένος. Έπρεπε να πάρω τα χρήματα να πάω να παίξω». Τότε την έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει η γυναίκα από τις σκάλες.

Στην προσπάθεια της να σηκωθεί την έσπρωξε εκ νέου και τότε, επειδή η ίδια είχε ξεκινήσει να φωνάζει για βοήθεια, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και την μαχαίρωσε.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει και την διαφυγή του, μετά τη δολοφονία.

Τραγική ειρωνεία: Η κόρη του θύματος τηλεφώνησε στον δράστη μετά τη δολοφονία

Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο ήταν μέσα στην οικογένεια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η κόρη του θύματος, μόλις ενημερώθηκε για την μητέρα της πραγματοποίησε δύο τηλεφωνήματα. Ένα στον σύντροφο της και ένα στον φίλο της και πλέον καθ’ ομολογίαν δράστη.

Μάλιστα πήγε κατευθείαν στο σπίτι, στο οποίο είχε σκοτώσει νωρίτερα την 63χρονη, θέλοντας να δείξει ότι συμπαραστέκεται στην φίλη του ενώ παρευρέθηκε και στην κηδεία της.

Υπενθυμίζεται πως η 63χρονη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, είχε δεχθεί τουλάχιστον πέντε μαχαιριές.