Πυρά κατά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορεί το 14,9% να μας πάει στη νίκη».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε για το κείμενο των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πως «θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως κίνηση αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη η κοινή επιστολή που έστειλαν 87 στελέχη και βουλευτές του κόμματος».

Υπογράμμισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης πως «δεν θα είχε εκλεγεί αν είχε δείξει τα πραγματικά πιστεύω του πριν από τις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την είχαν πριν από τις ευρωεκλογές», ενώ συνεχίζοντας τόνισε ότι «είχε πει για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε πει για το ΝΑΤΟ, είχε ανοίξει τα σπίτια του στους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν τις εσωκομματικές εκλογές; Αυτή ήταν η βασική προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ που μας έφερε πολύ χαμηλά ποσοστά».

Ο Γιάννης Ραγκούσης πρόσθεσε «αν ανοίξει θέμα ηγεσίας, θα δούμε όλα τα δεδομένα. Αν πάμε σε εκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάρει τις μισές ψήφους από όσες είχε πάρει», ενώ, κατά τον ίδιο, «αν συνεχίσει, θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα υπαλλήλων και δουλικών».

Για την ανάρτηση του αδελφού του Στέφανου Κασσελάκη, επισήμανε ότι «αν ο αδελφός του Κασσελάκη δεν έχει κατεβάσει την ανάρτηση, θα έχει να κάνει με τη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για συκοφάντες». Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Κασσελάκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο X: «Στέφανος: Θέλω Διαφάνεια και κανένα συμφέρον στην επιβίωση του κόμματος, έτσι ώστε να υπηρετούμαι το συμφέρον της βάσης και όχι των λίγων «87»: Θέλουμε συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα. Έτσι άλλωστε κάνουν όλα τα μεγάλα κόμματα άρα και το σωστό».

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Ιουνίου, ο Στέλιος Κασσελάκης προχώρησε στη διαγραφή της ανάρτησής του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ακόμη πως «η προσφυγή στη βάση σημαίνει δημοψήφισμα, όμως ο πρόεδρος του κόμματος δεν το επιθυμεί για αυτό και δεν έχει δώσει σημασία στο αίτημά μας», λέγοντας πως «καμία από τις κινήσεις των μελών και των βουλευτών δεν είναι πρόωρη, όλα γίνονται μετά τις πρωτοβουλίες και τις επιλογές του κ. Κασσελάκη».