Συγκλονίζει η μητέρα της 11χρονης που δολοφονήθηκε στον Πύργο από τον 37χρονο εξάδελφο και κουμπάρο της, ο οποίος ομολόγησε τον άγριο φόνο.

«Ήθελε να γίνει γιατρός χωρίς σύνορα. Έβλεπα τα παιδιά που έπιναν νερό από το χώμα και εκείνη έπινε από βρύση και μου έλεγε θέλω να τα βοηθήσω. Σταμάτησε το όνειρό της στα 11» είπε μιλώντας στην εκπομπή T-Live της τηλεόρασης του Alpha.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της κόρης της: «Είναι πρώτος ξάδελφός μου. Ήμασταν κουμπάροι, ξαδέρφια, δεν περίμενα ότι θα κοιτάξει το παιδί μου πονηρά. Το παιδί μου δεν άξιζε κάτι τέτοιο. Κανένα παιδί δεν αξίζει τέτοιο πόνο. Με τη γυναίκα του ήμασταν παιδικές φίλες, όπως τα κορίτσια τα δικά μου με τα δικά του.

Μαζί με τη Βασιλική, τους έχουμε βαφτίσει ένα αγοράκι. Ήμουν στις 20:30 και τα τέσσερα παιδάκια και ο ανιψιός μου. Είχα βάλει ένα πλυντήριο και άπλωσα τα ρούχα. Το παιδί δούλευε και στα χωράφια και με βοηθούσε. Όλα τα έκανε, δεν την άφηνα μόνο να μαγειρέψει. Μετά ήρθε αυτός, 20:40, και του λέω ”τώρα σχόλασες;” και μου λέει ”ναι”.

Του είπα ”κάτσε να κάνουμε ένα τσιγάρο”, δεν είχε ξαναέρθει ποτέ μόνος του. Μόνο με τη φίλη μου. Και του λέει η Βασιλική ο πατέρας μου σας πούλησε το αυτοκίνητο για να πηγαίνεις τα παιδιά στο σχολείο και μετά πήρε το σφουγγάρι και το έπλενε. Τα παιδιά του ερχόντουσαν μόνα τους στο σχολείο με τα πόδια. Ο πεθερός μου μένει στα 100 μέτρα».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η μητέρα της 14χρονης την οποία είχε βιάσει ο ίδιος άνθρωπος το 2017.

«Ήταν στον σύλλογο και την κοιτούσε πάνω-κάτω. Είχε ένα μηχανάκι μικρό. Και της είπε “πάμε στη θάλασσα να πάρουμε και κάτι να πιούμε;”. Και πάνε και τη βάρεσε και τη βίασε. Την ακούμπησε πίσω, γιατί είχε βράχια, και της χτύπησε το κεφάλι πίσω και έβγαλε λίγο αίμα. Έχασε τις αισθήσεις της και της έβαλε τα χέρια στο λαιμό. Το κοριτσάκι ήταν μικρό τότε. Η κόρη μου είπε στο δράστη ”δεν θα πω τίποτα στον πατέρα μου και στη μάνα μου, άσε με να ζήσω”. Και μόλις την άφησε, ήρθε τρέχοντας και μας το είπε», είπε η γυναίκα στον Alpha για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, η γυναίκα αναφέρθηκε και στην καταδίκη του 37χρονου: «Δικάστηκε στη Ζάκυνθο και έφαγε 9 χρόνια, δεν ξέρω γιατί δεν μπήκε φυλακή; Ήθελε η κόρη μου να ξεχαστεί, δεν ήθελε άλλη ντροπή. Πήγα εγώ με τον πατέρα της στο δικαστήριο».