Πανελλήνιες 2024: Σε μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα με τα μαθήματα προσανατολισμού για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου, οι μαθητές των ΓΕΛ εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν τα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30, με τους υποψηφίους να πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης για κάθε μάθημα είναι τρεις ώρες, εκτός από το «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», για το οποίο η διάρκεια είναι τέσσερις ώρες.

Σημειώνεται ότι λόγω των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου, θα υπάρξει διακοπή των εξετάσεων από 7 έως 11 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και από 6 έως 10 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.