Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Ιωαννιτών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Γκλίναβος.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Γκλίναβος πέθανε το απόγευμα της Παρασκευής σε ηλικία 88 ετών.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 2 Ιουνίου στις 12:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

Τασούλας για Γκλίναβο: Έδωσε το παράδειγμα ενός αποδοτικού, πολιτισμένου και υπεύθυνου αιρετού

Τη θλίψη του για την εκδημία του Λευτέρη Γκλίναβου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Με αισθήματα ιδιαίτερής θλίψης πληροφορήθηκα την απώλεια του πολύ αγαπητού σε όλους μας Λευτέρη Γκλίναβου, κορυφαίου οινολόγου αλλά και πολιτικού που υπηρέτησε αποτελεσματικά και με αξιοπρέπεια τόσο τον Κοινοβουλευτισμό, όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, ως βουλευτής και δήμαρχος ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τασούλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, ο Λευτέρης Γκλίναβος «είχε πάντα βάσιμη πίστη στις προοπτικές του τόπου μας, γι’ αυτό και οι σπουδές του, η επιστημονική του ειδίκευση και η πρωτοποριακή επιχειρηματική του δράση με το ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ ανέδειξαν με το παραπάνω αυτή την προοπτική, ιδιαίτερα μάλιστα τις δυνατότητες της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας, όπου και το μακρινό πλέον 1978, πριν 46 χρόνια δηλαδή, ξεκινάει με αγάπη, μεράκι και γνώση την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου».

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε πως «και ως βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, το 1985 και το 1990 και δήμαρχος Ιωαννιτών το 1994, έδωσε το παράδειγμα ενός αποδοτικού, πολιτισμένου και υπεύθυνου αιρετού εκπροσώπου του λαού των Ιωαννίνων».