Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδωσε στην δημοσιότητα τη Δήλωση Περιουσιακή Κατάστασης (Πόθεν Έσχες) που είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές αλλά και στην Εισαγγελία που έχει διατάξει έρευνα για το ζήτημα αυτό!

Τα στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση εμφάνισε σε video wall στην συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που απέχει πολύ από τη διαδικασία δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός που προκύπτει από την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκειά της όμως παράθεσε μια σειρά περιουσιακών στοιχείων (αμοιβές, καταθέσεις, ακίνητα, εταιρικές συμμετοχές), στην οποία περιλαμβάνονται και δύο τραπεζικοί λογαριασμοί του συζύγου του της τάξης των 610 ευρώ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στα στοιχεία που παρουσίασε φαίνεται να έχει εισοδήματα της τάξης του 1,9 εκατομμυρίου ευρώ και μετοχές λίγο πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα δάνεια του είναι γύρω στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι καταθέσεις του ζεύγους (Σ. Κασσελάκης – Τ. Μάκμπεθ) λίγο κάτω από τις 22.000 ευρώ.

Επίσης εμφανίζεται ιδιοκτήτης 3 εταιριών. Δύο εξ αυτών με το ίδιο όνομα με την εταιρία που δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικής αξίας 727 χιλιάδων ευρώ. Για μία από τις οποίες δήλωσε πως δεν είναι πλέον στην ιδιοκτησία του δίχως να αναφέρει που αυτή πωλήθηκε.

Συνολικά ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι θα καταθέσει έως την 1η Ιουλίου πλήρες Πόθεν Έσχες εφόσον μπορέσει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα στην ομιλία του ανέφερε ότι με τη εργασία του στις ΗΠΑ επέφερε κέρδη «στους επενδυτές μου» περισσότερα από 41 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τα εξής:

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης – κινούμενος σε… alt right μοτίβα – φρόντισε να καλλιεργήσει ένα «αντιπολιτικό» κλίμα, με δηλώσεις του είδους «δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν θα ήθελα να είμαι, γιατί επαγγελματίας πολιτικός στην χώρα μας κατάντησε να σημαίνει να λες ψέματα, να μιλάς ξύλινα και να προσθέτεις και άλλα σπιτάκια στο Πόθεν Έσχες σου».

Συνοδευόμενο από «διάδραση» με το κοινό της συγκέντρωσης. Επίσης παρουσίασε ως …προτέρημα για ένα πρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς το να έχει συμβάλλει στην παράγωγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρίες στις οποίες εργάστηκε. Όπως προαναφέραμε δήλωσε πως «έβγαλα 41,8 εκατομμύρια κέρδος για τους επενδυτές μου».

Υποστήριξε πως «είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Αμερική» όπου «έβγαλα κάποια χρήματα» όμως «δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω ούτε ένα ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Επίσης παρουσίασε ένα προσωπικό «success story» λέγοντας πως «την οικονομία την ξέρω και την ξέρω καλά. Εκεί δούλεψα, εκεί πέτυχα» και «η ζωή τα έφερε και είμαι εδώ μπροστά σας» λέγοντας πως «δεν γεννήθηκα πλούσιος». Είπε επίσης πως «με παρουσιάζουν σαν έναν άνθρωπο που δεν κόπιασε ποτέ» αναφέροντας πως «συνέβαλλα κι εγώ στην δημιουργία αυτής της εικόνας από υπερπροβολή και από απειρία να διαχειριστώ την εικόνα και τον τηλεοπτικό φακό». Σχολιάζοντας πως «στην Αμερική το να δείχνεις τα σπίτια σου είναι απόλυτη διαφάνεια εδώ στην Ελλάδα είναι αυτοπροβολή».

Πρόσθεσε παράλληλα πως «και το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο σε μια χώρα που αν φοροδιαφύγεις, πας φυλακή» αφού «εκεί οι φορολογικές αρχές είναι αμείλικτες ακόμη και για περιπτώσεις λίγων δολαρίων».