Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, 93 ετών, παντρεύτηκε την πέμπτη σύζυγό του σε μια τελετή το Σάββατο στο οινοποιείο του Moraga στο Μπελ-Αιρ.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Fox και της News Corp. ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τη συνταξιούχο μοριακή βιολόγο Έλενα Ζούκοβα, 67 ετών.

Ο γάμος τους έρχεται μόλις ένα χρόνο αφότου ο Μέρντοχ διέλυσε έναν αρραβώνα δύο εβδομάδων με την Αν Λέσλι Σμιθ.

Χρειάστηκαν 17 ημέρες μετά το διαζύγιο του Μέρντοχ από την Τορβ το 1999 για να παντρευτεί την επιχειρηματία Γουέντι Ντενγκ (σε ένα πάρτι στο σπίτι της Ντενγκ ο Μέρντοχ φέρεται να γνώρισε τη Ζούκοβα)

Οι φωτογραφίες από την τελετή του Σαββάτου που έδωσε στη δημοσιότητα η News Corp. δείχνουν ένα λαμπερό ζευγάρι στον καταπράσινο χώρο του κτήματος.

Είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τους ερωτικούς δεσμούς του Μέρντοχ όλα αυτά τα χρόνια. Παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, την αεροσυνοδό Πατρίσια Μπούκερ, το 1956. Απέκτησαν ένα παιδί, την Προύντενς, και χώρισαν σχεδόν μια δεκαετία αργότερα. Την ίδια χρονιά, ο Μέρντοχ παντρεύτηκε τη Σκωτσέζα δημοσιογράφο Άννα Τορβ.

Ο γάμος τους διήρκεσε περισσότερες από τρεις δεκαετίες και τους χάρισε τρία παιδιά: Ελίζαμπεθ, Τζέιμς και Λάκλαν, ο οποίος είναι σήμερα εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της News Corp.

Χρειάστηκαν 17 ημέρες μετά το διαζύγιο του Μέρντοχ από την Τορβ το 1999 για να παντρευτεί την επιχειρηματία Γουέντι Ντενγκ (σε ένα πάρτι στο σπίτι της Ντενγκ ο Μέρντοχ φέρεται να γνώρισε τη Ζούκοβα).

Ο Μέρντοχ και η Ντενγκ απέκτησαν δύο παιδιά, την Γκρέις και τη Χλόη, και χώρισαν το 2013. Το 2016 ο Μέρντοχ παντρεύτηκε το μοντέλο Τζέρι Χολ. Αυτή η έγγαμη ζωή έληξε το 2022.

Ο τελευταίος γάμος του Μέρντοχ σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τον συντηρητικό μεγιστάνα των ΜΜΕ.

Έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η Fox Corp. και η News Corp. ανακοίνωσαν ότι ο Μέρντοχ θα αποχωρήσει από τον εκτελεστικό του ρόλο στις δύο εταιρείες και ότι ο Λάκλαν θα τον διαδεχθεί.

*Με πληροφορίες από: Los Angeles Times | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters