Πολλά ερωτήματα προκαλεί η είδηση ότι ο 27χρονος Παλαιστίνιος που ξυλοφόρτωσε, μαχαίρωσε, έδεσε και βίασε μια 33χρονη από την Αλβανία στην περιοχή της Ομόνοιας, στην οδό Ξούθου, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν έχει δώσει επίσημη κατάθεση το θύμα, αφού όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, η κοπέλα είναι πολύ άσχημα χτυπημένη. Μάλιστα στο νοσοκομείο μετέβη και η ανακρίτρια για να της πάρει κατάθεση όπου διαπίστωσε και η ίδια την κακή κατάσταση της 33χρονης κοπέλας. Έτσι αφού δεν κατάφερε να συνομιλήσει μαζί της, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 27χρονος Παλαιστίνιος κατηγορούμενος, μέχρι το θύμα να καταθέσει.

Επίσης σύμφωνα με την αρχική προφορική κατάθεση του θύματος, η 33χρονη τον αναγνώρισε, ως τον βιαστή και βασανιστή της αλλά στη συνέχεια αναίρεσε τα όσα είχε πει.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Παλαιστίνιος όταν συνελήφθη είχε μεν πάνω του το επίμαχο μαχαίρι, αλλά τουλάχιστον μέχρι τις εργαστηριακές αναλύσεις δεν αποδεικνύεται ότι αυτό συνδέεται με το περιστατικό.  Επιπλέον ερωτήματα προκύπτουν και για το εάν ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης βρισκόταν ή όχι στον τόπο που βιάστηκε και κακοποιήθηκε η 33χρονη από την Αλβανία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όταν οι αστυνομικοί έσπασαν το λουκέτο σε σπίτι της οδού Ξούθου στην Ομόνοια και στον πρώτο όροφο βρήκαν την 33χρονη δεμένη σε κρεβάτι και σε άθλια κατάσταση. Η γυναίκα αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως είχε πέσει θύμα βιασμού και άγριου ξυλοδαρμού από ένα άνδρα ο οποίος μάλιστα την μαχαίρωσε. Όπως ανέφερε το θύμα στους αστυνομικούς είχε γνωρίσει τον 27χρονο λίγες ώρες νωρίτερα, και δέχτηκε να πάει στο μέρος που της είπε ότι έμενε.

«Μόλις έκλεισε η πόρτα, άρχισε να με χτυπάει με ένα μεγάλο ξύλο. Τον παρακαλούσα να σταματήσει αλλά δεν το έκανε. Με βίαζε και με χτυπούσε. Κάποια στιγμή λιποθύμησα».

Η περιγραφή του θύματος, στους αστυνομικούς όταν την εντόπισαν, συγκλονίζει.  Σύμφωνα με πληροφορίες τους ανέφερε: «Όταν συνήλθα, κατάλαβα ότι ήμουν δεμένη στο κρεβάτι. Φώναζα βοήθεια αλλά δεν με άκουγε κανείς. Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Έχανα αίμα και πονούσα σε διάφορα σημεία του σώματος μου, Νόμιζα ότι θα πεθάνω».

Στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας ήταν και ο  27χρονος Παλαιστίνιος

Η 33χρονη αρχικά μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου κλήθηκε να αναγνωρίσει τον βιαστή και κακοποιητή της. Ο 27χρονος βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα επειδή είχε συλληφθεί νωρίτερα σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας για παραβίαση του νόμου περί όπλων αφού πάνω του είχε βρεθεί ένα μαχαίρι. Ο 27χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για αρπαγή, βιασμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος, η οποία μίλησε στο MEGA, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 27χρονος χτύπησε την κόρη της. «Φοβάται η κόρη μου γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που την έστειλε στο νοσοκομείο. Την είχε χτυπήσει και πριν από δύο μήνες. Τότε είχε σημάδια στα μάτια και στο κεφάλι».