Σειρά σεμιναρίων και ξεναγήσεων για να γνωρίσουν οι πολίτες τα κτίρια του Μεσοπολέμου που βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία τους ξεκινά η MONUMENTA.

Το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Προστασία ιστορικών κτηρίων σε κίνδυνο» θα διεξαχθεί στις 13 και 15 Ιουνίου 15 Ιουνίου 2024 και  περιλαμβάνει τρίωρη διάλεξη για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα κτίρια του 19 ου και 20ού αιώνα, τα αίτια των κινδύνων, τις περιόδους κατεδαφίσεων, το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας, τους τρόπους παρέμβασης και ενεργοποίησης των πολιτών και  τρίωρη ξενάγηση σε κτήρια της μεσοπολεμικής, και όχι μόνο, Αθήνας.

Μέσω της ξενάγησης, η οποία θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Σκαραμαγκά και Πατησίων 61, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ποια είναι η αρχιτεκτονική του εκλεκτικισμού και του μοντέρνου κινήματος που κυριάρχησαν στην Αθήνα το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Η διάλεξη που θα δοθεί στον χώρο της MONUMENTA στου Ψυρρή και η ξενάγηση θα πραγματοποιηθούν από την αρχαιολόγο και συντονίστρια της MONUMENTA, Ειρήνη Γρατσία.

Δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στο info@monumenta.org