Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν στη Μαγνησία, λόγω σαλμονέλας στο νερό, ενώ μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα της ασθένειας, το απόγευμα της Κυριακής, πέθανε σήμερα 3 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως αναφέρει το gegonotanews, o δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα. Η ΔΕΥΑ αναζητά για ποιον λόγο μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά, ενώ στο Κέντρο Υγείας δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα.

Μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση στο νερό της περιοχής, με αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να κρίνει ακατάλληλο προς πόση και ανθρώπινη χρήση το νερό.

Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι με τη δημοτική αρχή, που δεν τους ενημέρωσε άμεσα, ενώ σήμερα, Δευτέρα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ από Λάρισα και Αθήνα, λαμβάνουν νέα δείγματα από τις γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και το δίκτυο ύδρευσης, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες που έγιναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κλειστά είναι, στο μεταξύ, σήμερα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και ο παιδικός σταθμός σε Ριζόμυλο και Στεφανιβίκειο, λόγω των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκαν, ενώ στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν εμφιαλωμένα νερά.

Νεκρή γυναίκα που εισήχθη στο νοσοκομείο με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Μια γυναίκα είναι το πρώτο θύμα της γαστρεντερίτιδας που εξαπλώθηκε λόγω του μολυσμένου νερού. Όπως αναφέρει η ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, η ασθενής εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας εχθές Κυριακή (2/6) και έφυγε από την ζωή το πρωί της Δευτέρας (3/6).

Η ενημέρωση του νοσοκομείου αναφέρει:

«Από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας.

Επίσης, ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο

Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα».