Του λέω “δεν υπάρχει λόγος. Τι με πιέζεις να πάω να δώσω το κινητό μου σε κάποιους που δεν ξέρω, δεν υπάρχει λόγος”. Μία εβδομάδα πριν, πριν κάνουμε τα εγκαίνια της αίθουσας στο Στρασβούργο, στις Βρυξέλλες, του λέω θα πάρω το ποδήλατό σου και θα πάω μία βόλτα και όταν θα γυρίσω θα κάνουμε μία δουλειά που είχαμε αφήσει στη μέση. Φοράω ένα κολάν, από αυτά τα αθλητικά, του ποδηλάτου, αλλά επειδή ήταν σπαστό δεν μπορούσα να το βάλω μπροστά, οπότε του λέω πάρ’ το και δώσε το κινητό.

Νίκος Ανδρουλάκης: Έτσι έμαθα για το Predator – Η βόλτα με το ποδήλατο που έγινε αφορμή για την αποκάλυψη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποκάλυψε πως έμαθε για την παρακολούθησή του από το λογισμικό «Predator».

«Ο αθλητισμός για μένα είναι πηγή ζωής. Από παιδί μέχρι τώρα αν δεν πάω είτε για πινγκ πονγκ είτε για μπάσκετ είτε για ποδήλατο… Πάντα έκανα κάτι. Ιδιαίτερα τα χρόνια που ήμουν στις Βρυξέλλες, που βοηθά και το περιβάλλον… Μπορούσα να φύγω να κάνω 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και να γυρίσω πίσω. Και μάλιστα, να σας πω κι ένα κουτσομπολιό. Αυτός είναι ο λόγος που έμαθα για το Predator.

Με πίεζε ο συνεργάτης μου ο κ. Παπάζογλου -γιατί ήξερε ότι το σχέδιο μου ήταν να παραιτηθώ τον Σεπτέμβριο μετά την οργάνωση εκδήλωσης του Ανδρέα Παπανδρέου, με μια αίθουσα του Ανδρέα στο Στρασβούργο και πήρε αυτό το χώρο απέναντι στην ολομέλεια… ο στόχος μου ήταν να παραιτηθώ γιατί ήθελα να είμαι στην Ελλάδα- να πάω να ελέγξω το κινητό μου. Είχε γίνει ήδη η επιτροπή που έλεγχε τα κινητά, είχε ελέγξει πολλά κινητά ευρωβουλευτών.

Μου λέει “Αφού μου το έδωσες θα πάω να το ελέγξουν”. Όταν γύρισα μετά από δύο ώρες με περίμενε στην πόρτα χλωμός. Μου λέει “έλα πάνω γιατί μάλλον μας βρήκαν κάτι που δεν έχουν βρει σε κανέναν άλλον”.

Άρα αν δεν ήταν το ποδήλατο και ο πιεστικός κ. Παπάζογλου δεν θα είχα μάθει ποτέ για το Predator», είπε καταλήγοντας ο Νίκος Ανδρουλάκης.