“Η εμπειρία των παρελθόντων ετών από την ετήσια διεξαγωγή του Gay Pride έχει δείξει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του, προβαίνουν σε πράξεις προσβολής της Δημόσιας Αιδούς και των Εθνικών και Θρησκευτικών Συμβόλων, φέρνοντας σε δύσκολη θέση γονείς που θα βρεθούν με τα παιδιά τους τυχαία στους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και προκαλώντας σοβαρότατη ηθική βλάβη σε όλους όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας και είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Σε πρόσφατη σχετική επίκαιρη ερώτηση της ΝΙΚΗΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αρνήθηκε τις συγκεκριμένες προσβολές αλλά επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν επενέβη διότι δεν υπήρξαν σχετικές καταγγελίες πολιτών!

Υπόμνημα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς και εξώδικη διαμαρτυρία προς το Thessalonikipride κατέθεσε το δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα Νίκη.

Σε μία Δημοκρατία, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η οριοθέτηση του δικαιωματισμού των κοινωνικών ομάδων και τα δικαιώματά της μίας να σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα της άλλης. Κατά την διάρκεια των εννέα ημερών του Europride, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι Αρχές Ασφαλείας οφείλουν να λάβουν όλα τα μέτρα χωροθέτησης και φροντίδας ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή παραβίαση του Συντάγματος από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στο Europride.”

  Infotainment
6 τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024, 18:45
Infotainment
Η Ελληνικός Χρυσός παρουσιάζει τη νέα ανανεωμένη πλατφόρμα του βραβευμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024, 7:15
Infotainment
Στρώματα ύπνου: 6 τρόποι να βελτιώσετε την αίσθησή τους
Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024, 20:00
Διαβάστε Ακόμα
seleo Θέμα
Χαλκιδική: Χειροπέδες σε 24χρονο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (βίντεο)
Β.Γ. – Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024, 18:31

Συγκεκριμένα στο υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατατέθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου, από κλιμάκιο στελεχών στον  δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Αγγελούδη, αναφορικά με την οργάνωση του EuroPride 2024 στην πόλη της Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα ακόλουθα

Αντίστοιχα το εξώδικο διαμαρτυρίας προς τους διοργανωτές της ΜΚΟ Thessalonikipride αναφέρει ότι:

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

“Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτριος Νατσιός υπογράφει την Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με την επωνυμία «THESSALONIKIPRIDE-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» η οποία επιδίδεται την Παρασκευή 7/6.

Χορηγός Επικοινωνίας

Το εξώδικο της ΝΙΚΗΣ υπενθυμίζει στους διοργανωτές τα άρθρα 337 και 191 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και το άρθρο 5 του Συντάγματος, και τους καλεί να απέχουν από κάθε υβριστική και αήθη συμπεριφορά προς τα ιερά σύμβολα του Έθνους και της Ορθόδοξης Πίστης, καθώς και να μην επιτρέψουν σε συμμετέχοντες να παρουσιάζονται ημίγυμνοι και να ερωτοτροπούν δημοσίως, προσβάλλοντας τη δημόσια αιδώ. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΝΙΚΗ γνωστοποιεί στους Διοργανωτές ότι καθίστανται υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί των αδικημάτων, και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές για την κατά νόμο τιμωρία των παράνομων πράξεων και παραλείψεων των Διοργανωτών.”

Από την πλευρά του εκπρόσωπος Τύπου της Νίκης κ. Θανάσουλας δήλωσε:

“Είναι αδιανόητο να αποκλείεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης ως ακατάλληλο για παιδιά και τους γονείς τους, ακόμη και για τον ελάχιστο χρόνο -πόσω μάλλον για εννέα ολόκληρες μέρες! Στην ίδια λογική, και άλλες εκδηλώσεις δικαιωματισμού, όπως οι γυμνές ποδηλατοδρομίες, είναι εντελώς εκτός της λογικής και των αξιών που συνέχουν την κοινωνία μας. Η ΝΙΚΗ γίνεται δέκτης, αλλά και συμμερίζεται πλήρως, την ανησυχία και το παράπονο χιλιάδων δημοτών της Θεσσαλονίκης, και θα εργασθεί ώστε να φέρει την πολιτεία και τις αρχές προ των ευθυνών τους, με σεβασμό στο Σύνταγμα, τον πολιτισμό και τις παραδοσιακές αξίες του ελληνικού λαού.”