Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους περίπου 120 εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος στη Νάουσα η ανακοίνωση της διοίκησης του εργοστασίου ότι αναστέλλεται η παραγωγή και ότι απολύονται.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η ίδια η πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Αναστασία Βαρβαρέσου ανακοίνωσε εχθές Μεγάλη Δευτέρα ότι η επιχείρηση σταματά την παραγωγή και ότι οι ίδιοι απολύονται.

Ο κ. Κουτσουπιάς αναφέρει ότι τα προβλήματα στο εργοστάσιο υπήρχαν εδώ και χρόνια και έγιναν πιο έντονα από το 2019, ωστόσο γινόταν προσπάθεια να βρεθεί κάποιος επενδυτής. «Αυτό έχει ξεκινήσει από το 2019, μας έλεγαν να κάνουμε υπομονή γιατί θα έρθει κάποιος επενδυτής και η εταιρεία θα ορθοποδήσει, ωστόσο όπως αποδείχτηκε αυτό δεν έγινε ποτέ», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσουπιά, οι συνολικές οφειλές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ανέρχονται περίπου στα 7 εκ. ευρώ. Όπως σημειώνει, κάποιοι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει νωρίτερα σε επίσχεση εργασίας, κάνοντας μονομερή καταγγελία της σύμβασης, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι είχαν αποχωρήσει τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έλαβαν καθόλου χρήματα.

Οι εργαζόμενοι το απόγευμα θα προχωρήσουν σε γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας προκειμένου να καθορίζουν την περαιτέρω στάση τους.