Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως γίνονται διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη ώστε να βρεθεί κονδύλι με το οποίο θα επεκταθεί το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως στόχος της κυβέρνησης είναι, αν βρεθεί το κονδύλι, να επεκταθεί το πρόγραμμα στα 2 δισεκατομμύρια και με άνοιγμα σε μεγαλύτερες ηλικίες.

«Είναι δύσκολο να ζεις στο ενοίκιο. Η οικονομική ανάπτυξη και η άνοδος των ενοικίων και της αγοράς ακινήτων είναι πρόβλημα για τον αγοραστή. Έχουμε πρόθεση να ανοίξουμε νέο πρόγραμμα “Το σπίτι μου” ύψους 2 δισ., για το οποίο πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με ΕΕ και να διευρύνουμε τους ωφελούμενους όπως ζευγάρια 40-50 ετών που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να εξαγγείλω κάτι οριστικό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε, με περισσότερους ωφελούμενους», είπε σχετικά ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στο Αirbnb, είπε πως «μελετούμε περιορισμούς για τις περιοχές που υπάρχει έντονο πρόβλημα στέγης ως προς τις συνολικές ημέρες σε επίπεδο έτους».