«Δεν έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής, και δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Είχαμε δύο ομάδες σεισμών, και καθυστερημένους μετασεισμούς» είπε συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη δόνηση ήταν 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 4 Χλμ. Δυτικά Βοριοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα Δυτικά Βοριοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος τα 11,8 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, το ίδιο και οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στις αυλές των σχολείων τους.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Μνήμες από τον μεγάλο σεισμό του 2021 στο Αρκαλοχώρι θυμήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής μετά έντονη σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει στην περιοχή.

«Θυμηθήκαμε το 2021», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου, Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ τόνισε πως για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο που έχουμε για αυτές τις περιπτώσεις και τα σχολεία εκκενώθηκαν με ασφάλεια και πλέον περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κεγκέρογλου.