Ένας 60χρονος που έκαιγε κλαδιά στην περιοχή του Λευκοχωρίου και είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί και να κάψει δασική έκταση συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (5/6) από τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250€, χθες 3 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ρόδου σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Κρεμαστή στον Δήμο Ρόδου, στη νήσο Ρόδο.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3,375 ευρώ, για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός αντιπυρικής περιόδου.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 781€, σήμερα 4 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελασσόνας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε αγροτικές εργασίες εντός αγροτεμαχίου με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη σε ξηρά χόρτα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας στην Λάρισα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 781€, σήμερα 4 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελασσόνας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε αγροτικές εργασίες εντός αγροτεμαχίου με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη σε ξηρά χόρτα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Ολυμπιάδας του Δήμου Ελασσόνας στην Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τρίτης (4/6) και κατέκαψε δασική έκταση και αγροτικές καλλιέργειες.

Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 9 οχήματα και 36 άνδρες.

Επίσης, διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε άτομα στη Ρόδο και στη Λάρισα για καύση ξηρών χόρτων και αγροτικές εργασίες. Συγκεκριμένα: