Συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που δύο νεαρά κορίτσια σκοτώθηκαν όταν η μοτοσικλέτα τους έπεσε πάνω σε δέντρο στην περιοχή Quindio της Κολομβίας.

Τα πλάνα δείχνουν την 19χρονη Katherine Cubillos να οδηγεί τη μοτοσικλέτα και την επίσης 19χρονη Selena Valentina να κάθεται στο πίσω μέρος, ενώ βιντεοσκοπούσε το ταξίδι τους από την πόλη Pueblo Tapao προς το Μαυροβούνιο.

Οι δύο φίλες, οι οποίες δεν φορούσαν κράνη, φαίνονται να φωνάζουν από χαρά και να χαμογελούν στην κάμερα του κινητού.

Στα πλάνα επίσης φαίνεται η Cubillos να παίρνει τα μάτια της πολλές φορές από τον δρόμο, που ήταν αρκετά σκοτεινός. Τελικά οι δυο τους εξαφανίζονται από το οπτικό πεδίο της κάμερας, τη στιγμή που το δίκυκλο καρφώνεται σε ένα δέντρο σε συγκρότημα κατοικιών.

Διερχόμενοι οδηγοί εντόπισαν τα δύο κορίτσια πεσμένα στο έδαφος και κάλεσαν την Αστυνομία. Ο θάνατος και των δύο διαπιστώθηκε επί τόπου.

«Δεν ξέρουμε ποιος φταίει σε πολλά από αυτά τα ατυχήματα, αυτό που ξέρουμε είναι ότι χάνονται ζωές»

Το ατύχημα συνέβη στις 26 Μαΐου, αλλά το βίντεο του ατυχήματος κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο την περασμένη Παρασκευή.

Οι αρχές του Μαυροβουνίου δεν δήλωσαν τι προκάλεσε το ατύχημα, αλλά εξετάζουν αν φταίνε οι συνθήκες του οδοστρώματος ή η ταχύτητα.

Ο Γκουστάβο Σάντος, ο οποίος ηγείται τοπικής λέσχης μοτοσικλετιστών, εξέφρασε την ανησυχία του για τη σειρά των θανατηφόρων ατυχημάτων.

«Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Quindío με το θέμα των ατυχημάτων είναι πολύ λυπηρή, υπάρχουν πολλές οικογένειες που είναι λυπημένες και υπάρχουν πολλές ζωές που χάνονται’, δήλωσε ο ίδιος.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό θα σταματήσει εδώ, τα ατυχήματα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε το ένα ή το άλλο, δεν ξέρουμε ποιος φταίει σε πολλά από αυτά τα ατυχήματα, αυτό που ξέρουμε είναι ότι χάνονται ζωές», κατέληξε.