Κατερίνα Γερονικολού: «Φυσικά και με έχει απασχολήσει ο ρόλος της μητέρας, αγαπώ τα παιδιά»

Με αφορμή την καθημερινή σειρά «Σαν ψέμα», η Κατερίνα Γερονικολού έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα. Μάλιστα, αναφέρθηκε τόσο στη σχέση που διατηρεί με το ψέμα όσο και στον ρόλο της μητέρας που ομολογεί ότι την έχει απασχολήσει σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτό είναι το θέμα. Στην πραγματική ζωή το ψέμα μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, γιατί πηγαίνει χέρι – χέρι με τη διαταραχή της εμπιστοσύνης. που για μένα είναι ιερή, χτίζεται πολύ δύσκολα και γκρεμίζεται πολύ εύκολα. Προσωπικά, δεν τα πάω καλά με το ψέμα. Mιλάω για τα σοβαρά ψέματα. Με τα αθώα, μικρούλια ψέματα, τα κατά συνθήκην, τα πάω καλά. Σε μια σχέση ζωής, όμως, σε μια οικογενειακή σχέση, τα ψέματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε να φέρουν την ευτυχία. Ειδικά τα μακροχρόνια μαρτυρούν ότι δεν υπάρχει σωστή βάση σε μια σχέση. Γενικά είμαι υπέρμαχος του «καλύτερα μια σκληρή αλήθεια παρά ένα γλυκό ψέμα».

Στη σειρά κλήθηκες να υποδυθείς μια μητέρα. Είναι ένας ρόλος που σε έχει απασχολήσει με οποιοδήποτε τρόπο στη ζωή σου;

Φυσικά και με έχει απασχολήσει, γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά στη ζωή μου. Έχω δυο βαφτιστήρια, την κόρη του Γιάννη, πολλά «τηλεοπτικά» παιδιά, με αρκετά από τα οποία συνεχίζω να έχω επαφή και τα παιδιά των φίλων μου, που τα θεωρώ και αυτά οικογένεια μου. Τα αγαπώ τα παιδιά, όχι ως μητέρα, τουλάχιστον ακόμα, αλλά μέσα από άλλους συσχετισμούς.