Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, 10:01 πμ

Το εκλογικό ποσοστό της Νέας Αριστεράς στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου έχει προκαλέσει στα τηλεοπτικά πάνελ τουλάχιστον, κύμα αντιδράσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια των 11 εδρών, με το επιχείρημα ότι οι Έλληνες πολίτες απονομιμοποίησαν την απόφαση των πρώην συντρόφων τους… Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Νίκου Παππά στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη όταν του είπε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκε με υποκλαπείσες έδρες» (εδώ).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ίδιο πνεύμα λοιπόν, αλλά πιο «απελευθερωμένα» από το αυστηρό κοστούμι ενός πολιτικού που ο λόγος του απαιτείται να είναι πιο προσεκτικός… Ο Κωστας Βαξεβάνης γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (για το ίδιο θέμα), κάνοντας λόγο για «ιδιοτέλεια πασπαλισμένη με ολίγον απο Αριστερά».

Συγκεκριμένα ο εκδότης του Documento επικαλείται ερώτηση δημοσιογράφου στην Εφη Αχτσιόγλου για να γράψει: «Ρώτησαν την Εφη Αχτσιογλου γιατί δεν παραδίδει η Νέα Αριστερά τις έδρες στο ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι οι έδρες ανήκουν στην Αριστερά. Αν δεν κάνω λάθος ως Αριστερά κατέβηκαν στις Ευρωεκλογές και τους σάρωσε η Λατινοπούλου. Υπάρχει κάποιο πιο λογικό επιχείρημα που να μη οδηγεί ευθέως στο συμπέρασμαγικο ότι έχουμε να κάνουμε με ιδιοτέλεια πασπαλισμένη με ολίγον από Αριστερά»;