Με μια συναυλία με αέρα… Eurovision έπεσε η αυλαία του Europride 2024, που γέμισε χρώμα τη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Μετά από τη μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας για τη συμπερίληψη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, χιλιάδες κόσμος κατέληξε στην πλατεία του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να χορέψει, να τραγουδήσει και να φωνάξει υπέρ της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Διαβάστε σχετικά: Europride: Μία παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την ισότητα και τη συμπερίληψη – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Παρουσιαστές της τελευταίας δράσης του Europride 2024 ήταν οι Φώτης Σεργουλόπουλος και Γιώργος Καπουτζίδης, που εμφανώς συγκινημένοι αναφέρθηκαν στο νομοσχέδιο που πλέον επιτρέπει στην Ελλάδα τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, πραγματοποιήθηκε μια άτυπη “τελετή” παραλαβής- παράδοσης του θεσμού του Europride, με τη διοργανώτρια Θεσσαλονίκη να δίνει την σκυτάλη στην Λισαβόνα, για τον ευρωπαϊκό θεσμό του Pride το καλοκαίρι του 2025.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε και ξεσήκωσε το κοινό η Silia που εκπροσώπησε την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Πριν από την τελευταία εμφάνιση για την λήξη του Europride 2024, πάνω στην σκηνή πραγματοποιήθηκε ένας… γάμος ομόφυλου ζευγαριού, με την Άννα Βίσση να “δίνει τις ευχές της”, μέσω βίντεο.

Η μεγάλη βραδιά ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή εμφάνιση των Nebulossa, που εκπροσώπησαν την Ισπανία στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.