Η ηλεκτροκίνηση δεν φαίνεται να συνδυάζεται με ακραίες εκτός δρόμο περιπέτειες. Όμως η Jeep έχει σοβαρές αντιρρήσεις.

Μαζί με την παρουσίαση του Wagoneer S  η Jeep παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον concept, το Wagoneer S Trailhawk.

Το πρωτότυπο αυτό είναι σχεδιασμένο για τους σκληροπυρηνικούς λάτρεις του off-road, με πολλές αλλαγές και βελτιώσεις για τις πέρα από την άσφαλτο διαδρομές.

Σχεδιαστικά διατηρεί τα κομψά χαρακτηριστικά του Wagoneer S, ενώ προσθέτει στοιχεία που στοχεύουν στην ενίσχυση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων.

Το Wagoneer S Trailhawk μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το στάνταρ Wagoneer S, την STLA Large.

Αν και η Jeep δεν έχει διευκρινίσει τους κινητήρες, αναμένεται να διαθέτει το ίδιο πακέτο μπαταριών 100,5 kW και σύστημα κίνησης με δύο κινητήρες, συνδυαστικής ισχύος 600 ίππων.

Οι βασικές εκτός δρόμου βελτιώσεις περιλαμβάνουν ανύψωση της ανάρτησης κατά 5 εκατοστά  και ελαστικά παντός εδάφους 31,5 ιντσών, που βελτιώνουν τις γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής.

Άγκιστρα ρυμούλκησης σε έντονο χρώμα τοποθετούνται στους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες.

Η επένδυση κατά των γρατζουνιών στα επανασχεδιασμένα μαρσπιέ προστατεύει περαιτέρω το όχημα κατά τη διάρκεια περιπετειών εκτός δρόμου.

Το Trailhawk concept είναι εξοπλισμένο με πολλαπλές λειτουργίες οδήγησης: Auto, Sand, Snow, Eco και Sport, μαζί με μια νέα λειτουργία Rock για κίνηση σε δύσκολα εδάφη σε χαμηλές ταχύτητες.

Ένας πίσω άξονας με ηλεκτρονικό κλείδωμα του διαφορικού που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός ενισχύει τις δυνατότητες σε δύσκολες διαδρομές.

Στο σαλόνι, το Trailhawk concept διαθέτει επανασχεδιασμένο εσωτερικό με τιμόνι οκταγωνικού σχήματος και κεντρική κονσόλα με κόκκινο πίνακα διακοπτών για τα χειριστήρια των λειτουργιών οδήγησης και του κλειδώματος διαφορικού.

Περιλαμβάνεται μια χειρολαβή του συνοδηγού για πρόσθετη στήριξη κατά την κίνηση σε δύσβατα εδάφη.

Παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται ως concept, το Wagoneer S Trailhawk φαίνεται έτοιμο για παραγωγή.

Μικρές προσαρμογές στο εσωτερικό θα μπορούσαν να δουν αυτή την έκδοση να αποτελεί επιλογή εξοπλισμού για το Wagoneer S στο εγγύς μέλλον.