Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει κόμβος τηλεπικοινωνιακών δεδομένων μεταξύ τριών ηπείρων, δημιουργώντας νέες επενδυτικές ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας σε τεχνολογία και πληροφορική, διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την επίσκεψη του στο μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στην Βόρεια Ελλάδα, το Balkan Gate Thessaloniki.

Συγκεκρμένα ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε η Ελλάδα να καταστεί κέντρο ψηφιακής διασύνδεσης και να προσελκύσει επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας, ενώ επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την προώθηση της ψηφιακής ανάπτυξης και την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. «Το Balkan Gate Thessaloniki αποτελεί ένα κρίσιμο έργο για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας μας και την ενίσχυση της παρουσίας μας στην ψηφιακή οικονομία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Γιώργος Νώλης, επισήμανε ότι η παρουσία του υπουργού στο Balkan Gate Thessaloniki «επιβεβαιώνει τη σημασία του έργου μας για την ψηφιακή πρόοδο της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση της ψηφιακής συνδεσιμότητας και την προώθηση της καινοτομίας με την ίδια ένταση που το κάνουμε από το ξεκίνημά μας».

Πηγή:ertnews.gr

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας