Σε πέντε ημέρες οι ψηφοφόροι θα κληθούν να πάνε στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές 2024.

Αυτοί που δεν θα χρειαστεί την Κυριακή 9/6 να ψηφίσουν, είναι όσοι επέλεξαν την εναλλακτική της επιστολικής ψήφου και έχουν ήδη ψηφίσει.

Σημειώνεται όμως, όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας ότι οι ψηφοφόροι πριν μεταβούν στα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να ανατρέξουν στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών και την ενότητα «Μάθε πού Ψηφίζεις» και να τσεκάρουν τα εκλογικά τμήματα.

Οπως είπε ο ΓΓ του ΥΠΕΣ την Κυριακή για τις Ευρωεκλογές «θα λειτουργήσουν περίπου 18.430 εκλογικά τμήματα. Οι ετεροδημότες δεν θα ψηφίσουν σε ειδικά τμήματα, αλλά έχουν διανεμηθεί στα κανονικά τμήματα, αφού όλη η επικράτεια είναι μια εκλογική περιφέρεια στις Ευρωεκλογές. Τόνισε όμως πως αυτήν την Κυριακή σε αυτή την εκλογική διαδικασία μπορεί να είναι και σε άλλο σχολείο το εκλογικό τμήμα κάποιου και όχι απλώς σε άλλη σχολική αίθουσα, το εκλογικό τμήμα για κάποιον ψηφοφόρο. Γι αυτό θα πρέπει να τσεκάρουν οι ψηφοφόροι πριν πάνε καθώς εκτιμάται πως αρκετοί μπορεί να πάνε στα εκλογικά τμήματα που είχαν πάει στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με φυσική παρουσία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου ή ψηφιακή ταυτότητα για τον απαραίτητο έλεγχο.