Η Ducati ανακοίνωσε ότι ο Μαρκ Μάρκεθ θα είναι ο δεύτερος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας το 2025.

Το ντόμινο των εξελίξεων που έφερε το νέο της μετακίνησης του Χόρχε Μαρτίν από την Ducati στην Aprilia, συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του στρατοπέδου της Ducati να πάρει τη σκυτάλη και να ανακοινώσει ότι ο Μαρκ Μάρκεθ θα είναι ο δεύτερος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας το 2025 και το 2026.

Ο Μάρκεθ θα αντικαταστήσει τον Ένεα Μπαστιανίνι και θα φορέσει τα κόκκινα δίπλα στον Πέκο Μπανάια. Ο στόχος λοιπόν του Μάρκεθ να βρεθεί σε μια εργοστασιακή ομάδα το 2025 επετεύχθη και πλέον η Ducati θα έχει την απόλυτη Dream Team στο MotoGP.

Τη μεγάλη απόφαση πήρε ο Τζίτζι Νταλίνια, Γενικός Διευθυντής της Ducati ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τόσο τον Μπαστιανίνι όσο και τον Μαρτίν για τη συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που έπεισε τον ισχυρό άνδρα της Ducati να φέρει τον Μάρκεθ στην ομάδα, είναι αυτά που είδε ότι μπορεί να κάνει ο Ισπανός με την Desmosedici GP23.

Η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται πάντως και το επόμενο βήμα είναι να δούμε τι θα κάνει ο Μπαστιανίνι. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ιταλός να μετακινηθεί στην KTM και να οδηγήσει μια εργοστασιακή RC16 στην ομάδα Tech3. Μεγάλη εξέλιξη αναμένεται να έχουμε και με την ομάδα της Pramac η οποία μάλλον θα γίνει η δορυφορική ομάδα της Yamaha, ενώ η Trackhouse σκέφτεται να αφήσει την Aprilia και να πάρει τις μοτοσικλέτες της Ducati.