Από τα ξημερώματα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στην Αθηνών-Κορίνθων μετά το ατύχημα που σημειώθηκε χθες με το βυτιοφόρο που ανετράπη και προκλήθηκε φωτιά με αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός.

Στο σημείων τον εργασιών βρέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου.

Η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Από το σημείο των εργασιών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου σε δηλώσεις του τόνισε πως «έγινε ένα τιτάνιος αγώνας με συντονισμό από το υπουργείο από χθες το βράδυ και καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο δρόμος να έχει ανοίξει έως την Τετάρτη».

«Ηταν εδώ ο κ. Ταχιάος (υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών) όλο το βράδυ, εμείς όλο το βράδυ για να ξεκινήσουν οι εργασίες αυτές και να τελειώσουν στο χρόνο που συζητάμε χρειάστηκαν γενναίες αποφάσεις από το υπουργείο, οι οποίες ελήφθησαν αμέσως. Ο,τι μπορούμε κάνουμε, φέραμε ό,τι μηχανήματα ήταν δυνατόν να φέρουμε. Θεωρούμε ότι θα αποκατασταθεί η ζημιά το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα πιστεύω μέχρι την Τετάρτη ο δρόμος θα είναι ξανά στην κυκλοφορία. Ο,τι απαιτήθηκε να γίνει και οι χρόνοι που χρειάστηκαν για να ληφθούν οι αποφάσεις των υπουργείων και ο συντονισμός με την κυβέρνηση και το υπουργείο ήταν κάτι το οποίο δεν έχει ξανατύχει και θεωρώ ότι ήταν η γρηγορότερη αντίδραση που έχω δει από δημόσιο σε σχέση με ένα ατύχημα. Οπως πάντα όλες οι τεχνικές εταιρείες στην Ελλάδα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπιστούν αυτές οι έκτακτες συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Εξάρχου.

Στο σημείο βρέθηκαν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος, αλλά και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.