Δούκας σε Μαρινάκη: Το Μέγαρο Μαξίμου ενορχηστρωτής των ακραίων επιθέσεων σε βάρος μου  

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου ότι βρίσκονται πίσω από τις ακραίες επιθέσεις σε βάρος του.

«Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι ακραίες επιθέσεις από την Κυβέρνηση, τα συστήματά της και την ακροδεξιά, μετά την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύφθηκε σήμερα από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων είναι το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Και συνέχισε: «Η εκλογική πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές και η ραγδαία φθορά της Κυβέρνησης φέρνει τον κ. Μητσοτάκη στη δεινή θέση να παρεμβαίνει ευθέως στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Καλώ όλο τον προοδευτικό κόσμο, όλο τον κόσμο της παράταξης, να μην ταυτισθεί και να απορρίψει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. Όλοι μαζί θα τους νικήσουμε ξανά».

Τέλος ο Χάρης Δούκας αναρωτήθηκε: «Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ίδια γνώμη, όταν συνυποψήφιός του ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας;»

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πώς βλέπει θεσμικό ζήτημα στην πιθανή υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, λοιπόν, πώς ένας άνθρωπος ο οποίος διοικεί και μάλιστα για λίγους μήνες – δεν είναι ότι έχει και κάποια τεχνογνωσία ακόμα αποκτήσει, λογικό είναι – τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, που βλέπουμε ότι έχει πολλά προβλήματα – δηλαδή, επειδή τυχαίνει να διαμένω στον δήμο αυτόν πάρα πολλά χρόνια – πώς μπορεί να το κάνει όλο αυτό και να έχει και αποτέλεσμα και να μπορεί να διοικήσει και ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας πως «είναι λίγο, νομίζω, και ένα ζήτημα θεσμικό».