Με το μάθημα των Μαθηματικών και συγκεκριμένα της Άλγεβρας συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα ειδικότητας.

Αυτά θα εξετάζονται από τις 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, με ενδιάμεσο κενό μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Μεγάλο μέρος των θέσεων – 100 – αφορά στο νέο τμήμα Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Διδυμότειχο).

Μαζί τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα εξής:

Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων.Στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μολύβι στις απαντήσεις, παρά μόνον εάν ορίζεται σχετικά από τις οδηγίες των θεμάτων.Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους γόμα και ξύστρα.Γεωμετρικά όργανα, για τα μαθήματα που χρειάζονται.Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).

Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.

Σημειώνεται ότι η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.