Αν δεν έχετε δει καρτ να κάνει ανεξέλεγκτες σούζες τότε πατήστε play στο βίντεο και απολαύστε.

Τα καρτ είναι μικρά μονοθέσια τα οποία οδηγικά έρχονται όσο γίνεται πιο κοντά στα αγωνιστικά μονοθέσια που βλέπουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1. Λόγω της απλότητας στην κατασκευή τους τα καρτ έχουν γίνει κατά καιρούς η πλατφόρμα για τρομερές μετατροπές.

Μία από αυτές μας έρχεται από την Αμερική και το δημοφιλές κανάλι YouTube Cars and Cameras. Το καρτ των Αμερικανών ονομάζεται «Dukarti» και όπως καταλαβαίνεται κάτι έχει να κάνει με την Ducati. Αυτό που έχει συμβεί είναι στο μικρό καρτ να έχει τοποθετηθεί ένας V2 κινητήρα 900 κ.εκ. από ένα αερόψυκτο 900SS.

Υπάρχουν δύο όψεις στο «νόμισμα» αυτού του καρτ. Η μία είναι η ωμή και ακραία δύναμη που φτάνει στους πίσω τροχούς του καρτ. Οι επιταχύνσεις είναι ακραίες και το αγωνιστικό μπορεί εύκολα να τα βάλει με όλα τα καρτ κάθε κατηγορίας, ακόμα και με supersport μοτοσικλέτες.

Η άλλη όψη όμως του νομίσματος είναι ότι αυτό το καρτ έχει ίσως τη χειρότερη οδηγική συμπεριφορά που μπορεί να έχει ένα καρτ. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ο κινητήρας δεν έχει τη βοήθεια συμπλέκτη και η δύναμη περνάει άμεσα στους τροχούς πατώντας απλά το γκάζι. Η απόκριση είναι ακραία με αποτέλεσμα το καρτ όταν επιταχύνει να κάνει αμέτρητες σούζες.

Μάλιστα υπάρχουν στιγμές που το καρτ απλά δεν μπορεί να σταματήσει να σουζάρει. Αν επιμείνεις μάλιστα είναι πολύ πιθανό να βρεθείς ανάποδα «τρώγοντας» ένας μεγαλοπρεπές καπάκι.

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε καλύτερα!