Με τον δικό τους, συμβολικό τρόπο για 17η χρονιά περίπου 30 γυμνοί ποδηλάτες διέσχισαν τη Θεσσαλονίκη προκειμένου όπως ανακοίνωσαν να βάλουν ένα Stop στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία.

Οι συμμετέχοντες στη 17η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία ξεκίνησαν να ποδηλατούν από το Πεδίο του Άρεως και κατευθύνθηκαν προς την οδό Αριστοτέλους για να επιστρέψουν και πάλι στο σημείο της αφετηρίας τους.

Με ζωγραφισμένα τα σώματά τους πολλοί από τους ποδηλάτες έστειλαν μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Ξεκίνησαν την πορεία τους φωνάζοντας το σύνθημα «Ποδήλατα στον δρόμο, καθαρό οξυγόνο».

Η Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η Γυμνή Ποδηλατοδρομία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις.

Αποτελεί μια γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί.